Taimia ja kukkia Telakanrannassa – Pyhämaan kesä alkoi

0
Anu Alhanen ja Reijo Ruohola tulivat perennaostoksille.

Aurinko paistaa jo aamusta kesäisen lämpimästi, meri kimmeltää ja tuulikin on tyyni. Ollaan sunnuntaiaamuna Pyhämaan Telakanrannassa, vuotuisen kukka- ja taimipäivän merkeissä.

– Tästä alkaakin taas Pyhämaan kesä, Kari Aalto Pyhämaan matkailuyhdistyksestä iloitsee.

Jos korona onkin tapahtumia peruuttanut, tulevana kesänä on taas katse parempaan. Ja luodoltakin tulee taas tuulemaan ja keppihevosillakin laukataan, muiden tapahtumien ohella. Aalto seisoo suurikokoisen Pyhämaan väreissä olevan telttakatoksen edessä.

– Tämä hankittiin matkailu- ja kotiseutuyhdistykselle Ravakan projektin myötä. Tarkoituksena on käyttää sitä muissakin tapahtumissa, se antaa suojaa sekä sateelta että auringolta, hän kertoo.

Myös Telakanrantaan on luvassa uutta. Portaat ylös näköalapaikalle tuulimyllyn viereen ja uusi saunakin. Kelpaa siinäkin sitten tapahtumia viettää ja oleskella, meren sylissä.

Ranta-aitan vieressä päivystävät kotiseutuyhdistyksen Sari Jokela ja Lilja Laiho-Virtanen kertovat odottavansa jo kesää. Yhdistys on tuonut kaupaksi muun muassa kotiseutukirjallisuutta sekä Pyhämaa-viirejä sekä Jokelan valmistamia koriste-esineitä.

Kotiseutuaktiivien kanssa tulee puhetta kotiseututyöstä muutenkin. Kuten kaikissa yhdistyksissä nuorta voimaa kaivattaisiin lisää toimintaan. Nuoria kiinnostaa vanha ja retro, miksei oma kotiseutukin.

Pääosassa tässä tapahtumassa ovat kuitenkin kukat ja taimet. Nyt onkin korkea aika tehdä omat istutukset sekä puutarhatyöt. Janne Korpela oli myymässä perennoita.

– Talvi sekä myöhäinen kevät ei ollut hyväksi niille. Lunta ei niinkään, mutta oli kuitenkin pakkasta ja jäätä. Hieman myöhässä ovatkin nyt kukinnassaan, joten hyvin ehtii vielä istuttaa, hän opastaa.

Samaa kertovat tapahtuman muutkin kukkamyyjät, mutta josko se iloksi tästä vielä muuttuisi. Aika monen mukaan näyttää lähtevän kukkia ja taimia, kuten perennakaupoille tulleilla Reijo Ruoholalla sekä Anu Alhasella . Reijolla on jo paikkakin katsottuna, mihin niitä viedä sekä istuttaa.

Rauno Laine