Teknisen puolen toiminnasta

0

Hyvät palstan lukijat, minun on pakko ottaa kantaa Uudenkaupungin kaupungin teknisen puolen toimintaan. Tämä menee jo aivan naurettavuuksiin, en oikein tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa, ei olla vasta kun kaivettu ”winterin” kuoppa, niin jo nyt lisätään rahaa 100 tuhatta sinne, 100 tuhatta tänne.

Mutta 20 tuhatta päivähoitoihin on niin iso summa, että siitä tehdään kovaa hälyä. Vanha kirjasto seisoo tyhjillään, mitään ei tapahdu, Aliseenkatuun haettiin 200 tuhatta lisää rahaa, niin nyt se korttelinpätkä tulee maksamaan ainakin sen miljoona euroa. Valaistus, joka on apinoitu jostain New Yorkin kaduilta maksaa vielä lisää. A-sairaalan urakat on jatkuvasti ylitetty puolella, kun on maksettu lisätöitä.

Täytyyhän ne tehdä valmiiksi, mutta mitä tarkoitusta on urakkatarjouksilla, ei niin yhtään mitään kun jo ennen aloitusta tiedetään, että tehdään valmiiksi lisätöillä. Jatkuvasti on samat firmat, jotka saavat urakat, käsittämätöntä.

Kun tähän toimintaan pyydetään ulkopuolista selvityksentekijää/selvitystä, niin nämä, jotka ovat vastaavia asiassa ilmoittavat, ettei heidän töissä ole mitään moitittavaa. Ketään ei varmaan ole valmis löytämään omasta työstään virheitä, sehän voisi johtaa erottamiseen.

Mutta voisi kenties piristää muita pikkasen skarppaamaan ja tutkia asioita enemmän. Muilla näkyy olevan sen sijaan hirveän tärkeää puuttua hallituspaikkajakoon, että saavat tahtomansa asiat helpommin läpi. Eikä kukaan spekuloisi, että meneekö kaikki niin kuin olisi parempi kaupunkilaisten kannalta, muun muassa verojen kurissa pitämiseksi, uskomatonta.

Esa Aaltonen

paikallisen PS:n puheenjohtaja