Toritanssit keräsivät jälleen satoja katsojia

0
Lukion vanhat pääsivät vihdoin eilen tanssimaan vanhojen tansseja.

Upea, lämmin keväinen sää kruunasi Uudenkaupungin lukion vanhojen eli 2. vuosikurssin opiskelijoiden odotetun päivän. Opiskelijat pääsivät vihdoin perjantaina juhlimaan perinteistä vanhojen päivää tanssien merkeissä. Yleensä lukion vanhojen päivää vietetään helmikuussa, heti penkkareiden jälkeen, mutta viimeksi näin on tapahtunut vuonna 2020. Sen jälkeen on koronapandemian takia jouduttu sekä siirtämään että perumaan myös lukiolaisten juhlia.

– Superkivaa, että viimein pääsemme tanssimaan vanhojen tansseja. Tätä päivää on odotettu pitkään, koska oli todella kurjaa että jouduimme koronan takia siirtämään tanssit kertaalleen, tiivistivät serkukset Pihla Suominen ja Petra Suominen.

Perinteiseen tapaan Uudenkaupungin lukion vanhat esittävät kuukausia harjoitellut tanssinumerot päivän aikana kolmasti. Ensin muille oppilaille Pohitullin salissa. Sitten lyhennetyn version torilla yleisölle ja vielä illalla uudelleen Pohitullissa, mutta tällä kertaa omaisille ja läheisille.

– Päivän ensimmäinen tanssiesitys vähän jännitti, mutta nyt ei enää jännitä yhtään, totesi Petra Suominen odotellessaan toritanssien alkamista.

– Osa tansseista oli helppoja oppia osa taas vähän vaikeampia, mutta kaikki kuitenkin opittiin, kuvaili Pihla Suominen.

Tälläkin kertaa vanhojen toritanssit keräsivät satoja katsojia. Vanhojen tansseihin liittyy juhlava pukeutuminen ja nyt toriyleisökin pääsi kunnolla ihastelemaan upeita pukuja, sillä lämmin keväinen sää mahdollisti tanssimisen ilman päällystakkeja tai turkkeja.

Pihla ja Petra olivat löytäneet omat suosikkimekkonsa jo aikoja sitten. Heidän juhlapäivänsä oli alkanut aamuvarhain, kun hiukset ja meikit piti saada kuntoon ennen Uudenkaupungin museossa otettuja virallisia kuvia.

– Ei silti haittaa yhtään. Tänään kyllä jaksetaan juhlia, nauroivat serkukset.