Turvallisuustakeet

0

Suomessa luotetaan EU:n ja Naton takaavan maamme turvallisuuden. Putinilla on kuitenkin veto-oikeus talutusnuorassaan olevan Unkarin kautta ja osin myös Saksan energiariippuvuuden avulla kaikkiin edellä mainittujen yhteisöjen päätöksiin ja pääsy kaikkeen niiden salaisimpiinkin asiakirjoihin.

Suomen pääsy Naton jäseneksi ei ole kirkossa kuulutettu, mikä tahansa yksittäinen jäsenmaa voi sen estää. Naton jäsenyyskään ei sinänsä takaisi sen hoitavan Suomen puolustusta, Natollahan ei ole edes omaa armeijaa, vaan sen jäsenmaiden sotajoukot sen halutessaan muodostavat.

Siis aina jokainen jäsenmaa tekee oman päätöksensä kulloisenkin sotilaallista puolustusta tarvitsevan maan puolustamiseen osallistumisesta. Kun Suomen vastapuolena olisi todennäköisimmin Venäjä, olisi varmaan arvattavissa, mikä olisi pienimmän pahan valinta, Venäjän vihollismaaksi ryhtyminen, vaiko olematta sekaantumaan pienen maan puolustamiseen.

Riippumatta siitä, liitymmekö Natoon vai ei, on oma apu aina parasta ja omavaraisuus kaikessa. Onhan jo muinoin varoitettu luottamasta vieraan apuun.

Valdemar Takaperko