Uki sai uuden matkailun kehittämisohjelman

0

Kaupunginhallitus hyväksyi viime kokouksessaan Uudenkaupungin matkailun kehittämisohjelman vuosille 2022-2028. Ohjelma viedään vielä tiedoksi kaupunginvaltuustolle.

Matkailun kehittämisohjelmaa on valmisteltu yhteistyössä laajan ohjausryhmän kanssa. Mukana on ollut toimijoita eri matkailualoilta, yrittäjiä, yhdistyksiä, rahoitus- ja kehittämisyhtiöiden edustajia sekä kaupungin omien hallintokuntien edustajia. Markkinoinnissa ja tiedotuksessa hyödynnetään enenevässä määrin sähköisiä kanavia, mutta myös matkailuesite sekä kartta tehdään vuosittain.

Matkailutoimiston järjestämän kyselyn mukaan Uudessakaupungissa parasta ovat meri, historia, vanhat puutalot ja Kaupunginlahden ranta. Vertailtaessa Uuttakaupunkia koko Varsinais-Suomen alueeseen, oli Uusikaupunki kuudennella sijalla niin matkailutulon määrässä kuin matkailutyöllisyyttäkin mitattaessa. Uudenkaupungin edellä ovat Turku, Naantali, Kaarina, Raisio ja Parainen.