Ukikyydin tappajaiset

0

Kaupunginhallitus ei vieläkään ymmärrä tavallisten pienituloisten, autottomien ihmisten arkea. Suosittua Ukikyytikokeilua jatketaan, mutta ylihintaan. Jos autoton käy marketissa tai terveyskeskuksessa, niin matka edestakaisin on 10 euroa ja se on liian paljon. Jos se olisi 5 euroa ja maksu olisi voimassa tunnin, se olisi ok.

Helsingissä bussin/ratikkamaksun kertalippu on 2,80 euroa ja se on voimassa tunnin. Jos haluaa keskustaa pidemmälle, niin hinta nousee. Ukissa ei ole vyöhykkeitä, asuu sitten Kalannissa tai Ukissa.

Kesäinen uintimatka Santtioon tulee maksamaan edestakaisin 10 euroa. Kallista liikuntaa.

Näillä hinnoilla Ukikyyti kuolee ja se on kai tarkoituskin. Voisiko toivoa kokeilua yhä jatkettavan, mutta tarkemmin harkittuna ja suunnittelussa pitäisi kuunnella paitsi eläkeläisiä myös autottomia pienituloisia. Idea on yhä loistava paikallisliikenteen puuttuessa.

Haluan korostaa, että tässä kaupungissa se todellinen eriarvoisuus on autottomien ja autollisten välillä. Kaupunginhallituksen on korkea aika se tajuta.

Pirkko Arstila