Ukilaisjudokat menestyivät Vantaalla

0
Ukilaisjudokat Milo (vasemmalla), Veeti, Marko ja Miro kävivät mittauttamassa osaamistaan Vantaalla.

Vantaan judoseura Jukara järjesti lauantaina 28.5. perinteisen vuosittaisen lapsille ja nuorille suunnatun judokilpailu Wekara-Shiain ja veteraani-judokoille suunnatun Weteran-Shiain. Kilpailupaikkana toimi Myyrmäen urheilutalo Vantaalla.

Mestaruuksista kamppailemaan saapui lähes 200 judokaa noin 30 judoseurasta ympäri Suomea ja Viroa. Otteluita päivän aikana kertyi noin 270 kappaletta. Uudenkaupungin judoseura Waseda-Clubia oli edustamassa neljän hengen joukkue huoltajineen.

Miro Hohtari ja Milo Hiltunen ottelivat molemmat sarjassa P13-42kg. Kilpailut olivat Mirolle ensimmäiset kovempitasoiset kilpailut. Miro voitti yhden ottelun ja hävisi kaksi. Kilpailuita paljon kiertänyt Milo eteni neljällä otteluvoitolla finaaliotteluun, josta tällä kertaa tuli tappio. Milolle siis hopeamitali kaulaan päivän päätteeksi.

Kokenut kilpailija Veeti Salminen otteli ensimmäistä kertaa P15-60kg-sarjassa, joka on hänen aiempaa painoluokkaansa ylempänä. Veeti voitti kolme ottelua edeten finaaliotteluun. Tiukasta kamppailusta huolimatta, tällä kertaa vastustaja otti voiton nimiinsä ja Veetille myös hopeamitali kaulaan päivän päätteeksi.

Marko Hiltunen otteli veteraanimiesten -80kg-sarjassa voittaen kaikki neljä otteluansa ja samalla sarjan. Otteluista kaksi päättyi ipponin arvoiseen heittoon, yksi vastustajan antautuessa tiukassa sidonnassa ja yksi vastustajan antautuessa käsilukossa.

– Menestyksekäs kilpailureissu pienehköltä, mutta sitäkin tehokkaammalta joukkueeltamme. Pojat ottelivat hyvin sekä pysty-, että mattokamppailuissa, napsien pisteitä heitoilla ja sidonnoilla. Tappio-ottelutkin olivat täysin voitettavissa. Hyvää tekemistä koko porukalta kaikin puolin. Pitkän päivän jälkeen käytiin vielä podiumilla hakemassa jalometallia kotikaupunkiin tuomiseksi, kommentoi yhteenvetona kilpailuiden tapahtumia Uudenkaupungin judoseuran ohjaajana toimiva Marko Hiltunen.