UPK:lta kelpo startti futiskauteen

0
Vielä peruskoulua käyvä Eemeli Nurmi on avannut jo maalitilinsä UPK:n edustusjoukkueessa.

– Dalla ( Kari Dahlberg ) ja Vesku ( Vesa Salin ) ovat yli 30 vuotta tahkonneet samoja vastustajia vastaan. Vaihtelu virkistää.

Siinä UPK:n valmentajan Mika Lintulan päällimmäinen perustelu UPK:n lohkovaihdokseen. Perinteiset Turun alueen porukat eivät nyt matkusta Uuteenkaupunkiin, vaan vastustajat tulevat pohjoisen suunnasta.

Kahdeksan joukkueen lohkossa suurin osa porukoista Porista ja sen ympäristökunnista. Kolminkertaisessa sarjassa matseja tulee yhteensä 21 ja sarja tulee päätökseen lokakuun alussa.

UPK:n joukkueeseen on täksi kaudeksi saatu sellainen muutos, jota on toivottu monena vuotena. Seuran omia kasvatteja on noussut miesten mukaan peräti kuusi kappaletta, jotka ovat syntyneet vuosina 2004–2006.

Erittäin nuorista miehistä on siis kysymys. Jo viime vuosituhannella ryhmää kannatelleet Dahlberg ja Salin ovat edelleen kovaa valuuttaa viheriöllä ja tekevät myös taustatyötä jatkuvuuden eteen.

– Iso hatunnosto Dallalle ja Veskulle, että ovat olleet houkuttelemassa osaa näistä pojista mukaan meidän toimintaan, valmentaja Lintula kiitteli viitaten muutaman pojan aiempiin lopettamispäätöksiin.

Näkyvimmin näistä nuorukaisista esiin on astunut vielä peruskoulua käyvä Eemeli Nurmi . Isä- Jouko pelasi vuosikymmeniä uusikaupunkilaisen futiksen lippulaivassa ja nyt jälkikasvu on saanut tulikasteensa. Isokokoinen laituri ei tarvitse tasoitusta fysiikkansa puolesta ja kaksinkamppailuissa vastustajat ovat vaikeuksissa.

– Eka maali tuli Ulvilaa vastaan ja toinen tässä kotipelissä. Hyvin on Eemeli pelannut ja enempää ei voi vaatia, Lintula kehui.

Kauden neljäs peli oli kotikentällä perjantaina porilaista Karhu-Futista vastaan ja tämä oli näytöstä alusta loppuun. Vierasjoukkueella oli ylivoimaisia vaikeuksia saada Severi Marttilaa kiinni juoksupalloissa.

Marttilan fysiikka riittäisi huomattavasti korkeammalla sarjatasolla pelaamiseen ja kun toisella puolikkaalla toinen maantiekiitäjä Eemeli Salin singahti kentälle, ei puolustajilla ollut mitään palaa pysyä kyydissä. UPK nautiskeli kauden toisen voiton murskalukemin 8–1.

Kasassa on neljästä pelistä seitsemän sarjapistettä ja sillä ollaan neljännellä sijalla Vitosen A3-lohkossa. Ulvila on kärkipaikalla 12 sarjapinnalla.

Uusien junioreiden sisääntulo on luonnollisesti suurin ilonaihe ja seuraavissakin ikäluokissa on mukava määrä pelaajia. Voisiko tässä jopa haaveilla sarjanoususta jossain vaiheessa?

– Jos kaikki menee hyvin ja innostus säilyy, niin muutaman vuoden päästä voi olla mahdollista. Vielä se ei ole ajankohtaista. Jyskeen kanssa yhteistyö jatkuu ja se on tärkeä juttu molemmille joukkueille, Lintula muistutti.

UPK pelaa tänään EuPan kakkosjoukkuetta vastaan vieraskentällä ja seuraava kotipeli on toukokuun viimeinen päivä Sorvakon urheilukentällä kello 19.30 alkaen. Tällöin vastaan asettuu Noormarkun Koitto.

Juha Laine