Urheilukesä on alkanut

0

Uudessakaupungissa urheiluelämä keskittyy puheissa paljon talveen, kun pelataan koripalloa, salibandya, jääkiekkoa ja ringetteä. Koripallokausi saatiin virallisesti päätökseen tiistaina, kun Korihait palkitsi kauden aikana menestyneitä.

Jääkiekossa sarjat ovat päättyneet jo aiemmin, samoin taitoluistelijat ja ringeten pelaajat ovat siirtyneet kesälajien pariin. Keväällä urheilu-uutisoinnissa on Vakka-Suomessa hetkellinen tyhjä kohta, kun yleisurheilijat vasta aloittelevat kauttaan ja jalkapallo- ja pesäpallokaudet odottavat alkamistaan.

Näin toukokuussa urheiluelämä on jo vilkasta. Uudessakaupungissa ei valitettavasti pelata palloilusarjoissa kovinkaan korkealla tasolla, mutta lähiseuduilta löytyy paljon seurattavaa tänä kesänä.

Laitilan Jyske nousi täksi kaudeksi naisten Ykköspesikseen, jossa se on aloittanut kautensa kahdella voitolla. Tänään lauantaina Jyske kohtaa kotonaan Haminan Palloilijat. Samassa etelälohkossa Jyskeen kanssa pelaa Superpesiksestä pudonnut Mynämäen Vesattaret.

Eikä pesäpallon ystävien tarvitse matkustaa Raumaa kauemmas nähdäkseen pääsarjatason ottelua. Myös Pöytyä pelaa alkaneella kaudella Superpesiksessä.

Yksi Vakka-Suomen suurimmista urheilutapahtumista on tänään, kun SM-maantiekävelyt kilpaillaan Laitilassa. Mukava ovat Veli-Matti ”Aku” Partasen ja Aleksi Ojalan johdolla Suomen parhaat kävelijät. Kalannin Vankalla on 17-vuotiaiden tyttöjen sarjassa mahdollisuus useampaan mitaliin.

Kesällä lähiseudun suurin urheilutapahtuma on Jukolan viesti, joka kilpaillaan viikko ennen juhannusta Mynämäen maastoissa. Jukolan ja Venlojen viesteissä on mukana lukuisa määrä myös vakkasuomalaisia suunnistajia ja tapahtuman vaikutus ulottuu kauas, kun tuhatpäinen joukko majoittuu ja ruokailee lähialueella.

Suunnistus ja golf ovat vuodesta toiseen Suomen harrastetuimpien lajien joukossa, vaikka ne eivät näy urheilu-uutisissa yhtä useasti kuin jääkiekko, hiihto tai yleisurheilu. Uudessakaupungissa golfkenttä houkuttelee joka vuosi matkailijoita kaupunkiin, joten lajista on liikunnan lisäksi paljon hyötyä muutenkin.

Risto-Matti Kärki