USB:n P14 turnausvoittoon Tukholmassa

0

USB P14 osallistui 7.–8.5. Tukholmassa järjestettyyn Älvsjöcupiin.

P14-sarjaan osallistui yhteensä 12 joukkuetta. USB edusti ainoana joukkueena Suomea. Koko turnaukseen osallistui yhteensä 148 juniori-joukkuetta.

Perjantaina vietettiin vapaapäivää Tukholmaan tutustuen. SkyView-gondolilla noustiin Avicii-areenan huipulle, mistä avautui näkymät koko Tukholmaan. Sattuipa jopa niin, että Suomen jääkiekkomaajoukkue Leijonat majoittui samassa hotellissa.

Lauantaina pelattiin turnauksen lohkovaihe. Vain kahdeksan parasta joukkuetta selviytyi sunnuntain pudotuspeleihin. P14-sarja oli jaettu kolmeen lohkoon, USB pelasi B-lohkossa.

Päivään mahtui kolme ottelua. Ensimmäisessä ottelussa tuli vastaan Salems IF:n. Nopeasti kävi selväksi, että USB:n vauhti oli liikaa vastustajalle. 10–0-tilanteessa Ruotsin katsomossa alkoi hämmästely suomalaisjoukkueen kovasta tasosta. Ottelu päättyi 16-0, myrskyvaroitus oli annettu.

Päivän muut vastustajat olivat Huddinge IBS ja Bele Barkaby. Ottelut päättyivät USB:n voittoihin 3–12 ja 9–1. Lohkovoitto oli siis selvä. USB nousi jo tässä vaiheessa turnauksen ennakkosuosikiksi.

Sunnuntaina pelattiin pudotuspelit. Mukana oli kahdeksan mestaruutta janoavaa joukkuetta.

Lohkovaiheen maali-ilottelujen määrät vähenivät pudotuspeleissä joukkueiden tasoerojen kaventuessa. USB:n pudotuspelien ensimmäinen vastustaja oli Täby FC. USB selvitti itsensä mitalipeleihin selvästi maalein 5-1.

Päivän toisen ottelun lopputuloksen mukaan tie vei joko finaaliin tai kotimatkalle. Valmennus oli päättänyt vaihtaa parempaa päälle, jos finaaliin mennään. Vastustajana yhtälailla finaaliin pyrkivä Vallentuna IBK. USB vei kuitenkin pidemmän korren ja pelasi paikan finaaliin maalein 3–1.

Sunnuntai-illan finaalissa kohtasivat USB ja FBC Uppsala. USB:n valmennus seisoi aitiossa valkoiset paidat yllä. Molemmat joukkueet himoitsivat mestaruutta. Jännän äärellä oltiin joka paikassa, Arto mahdollisti pelien liveseurannan striimattuna kaikkien kotisohville.

Ottelu oli erittäin tasainen, ajoittain jopa liiankin jännä. USB voitti finaalin tiukkojen vaiheiden jälkeen 3–4 ja toi turnausmestaruuden Suomeen. Päätössummerin soidessa kajareista kajahti soimaan Den Glider In – ai ettien että, kyllä teki hyvää!

USB P14-joukkueen toiminta päättyi tähän kauteen. Ilmassa on paljon haikeutta, mutta joukkueen upea taival päättyi kuitenkin iloisiin kultajuhliin. Parempaa tapaa toiminnan päättymiselle ei voisi olla.

Joukkue kiittää menneistä kuudesta vuodesta kaikkia pelaajia, toimihenkilöitä, yhteistyökumppaneita, joukkueen toimintaa tukeneita, poikien vanhempia ja hienoa seuraamme.

Kaikki P14-joukkueen pelaajat siirtyvät mukaan P16-joukueen toimintaan ja jatkavat taivaltaan Nystars P16-joukkueessa.

USB P14

Pelaajat: Riku Märijärvi (C), Aatu Saarinen, Eetu Suorauma, Joonas Heinonen, Nuutti Auramaa, Eetu Salin, Olli Salin, Valtteri Korsman, Mikael Kauha, Roni Kovanen, Niilo Lännistö, Eemil Lockmer, Verneri Jaakola, Eevert Lehtola. Toimihenkilöt: Marjo Poussu (joukkueenjohtaja) ja Tiina Saarinen.

Valmennus: Teppo Korsman, Marko Saarinen ja Jarmo Lännistö.