Uusi Hemingway’s haluaa profiloitua rennoksi levähdyspaikaksi

0
Raumalainen ravintolapäällikkö Hanna Gustafsson lähti uusien haasteiden perässä Uuteenkaupunkiin ja uuteen Hemingway'siin.

Kaupunginlahden rannan kaikissa makasiineissa on jälleen tänä kesänä tarjolla ravintolapalveluita, kun Suomen suurin ravintolapalveluiden tarjoaja Restel Oy avasi Hemingway’s-ravintolan tyhjillään olleeseen makasiiniin.

Itseään ”viihtyisäksi pysähdyspaikaksi nopeaan tai pidempään viihtymiseen” mainostava ketjuravintola sijaitsee kahdeksalla paikkakunnalla, joista Uusikaupunki on selkeästi pienin. Ravintolapäällikkönä Ugin Hemingway’sissä aloittaa raumalainen Hanna Gustafsson .

– Asun Raumalla ja siellä olen aikaisemmin ollut mukana erilaisissa ravintoloissa. Uusikaupunki ei ole minulle aikaisemmin tuttu kohde ravintolamaailmasta, joten halusin lähteä kokeilemaan uusia haasteita ja paikkoja, Gustafsson taustoittaa.

Hemingway’s avasi ovensa huhtikuun lopulla vapun kynnyksellä. Silloin ei vielä ravintolan keittiö ollut valmiina, mutta juomapuoli haluttiin avata vapun alla. Gustafssonin mukaan ravintolassa odotetaan kovasti kesäsesongin alkua, kun kaikki viimeistelytyötkin on saatu valmiiksi.

– Vielä ravintola hakee paikkaansa, mutta kun tuosta venepaikat saadaan täytettyä ja kelit lämpimäksi, niin päästään toivottavasti kunnolla vauhtiin.

Restelillä on aikaisemmin Uudessakaupungissa ollut ravintola Liljalaaksonkadulla. Nyt Resteliä kiinnosti uuden ravintolan sijainti kesäkaupungissa Kaupunginlahden rannassa. Muut Hemingway’s-ravintolat ovat keskittyneet enemmän juomatarjontaan, mutta Ugissa tullaan tarjoamaan enemmän myös ruokatuotetta.

– Kokeilemme vähän erilaista konseptia. Emme halua profiloitua pelkäksi juomaravintolaksi, vaan täältä saisi monipuolisesti kaikkea. Totta kai pyrimme pitämään juomarepertuaarimme hyvänä, Gustafsson kertoo.

Kesällä makasiiniravintolat ovat perinteisesti vilkkaita ja kilpailu asiakkaista voi olla kovaa. Hemingway’s ei halua lähteä kilpailemaan muiden ravintoloiden konsepteilla, vaan ravintola haluaa tarjota jotain erilaista.

– Emme halua matkia mitään, ja ehdotuksia otamme asiakkailta vastaan ja kuuntelemme, jos heillä on hyviä ajatuksia. Kaikki palaute on pelkkää plussaa, Gustafsson korostaa.

Ravintola-alan työntekijäpula on korona-aikana ollut suurta eikä uutta työvoimaa tunnu helposti löytyvän. Gustafsson kertookin, että työntekijöiden haku oli vaikeaa, mutta hyvän työporukan hän on saanut lopulta kasaan.

– Meillä on kokeneita työntekijöitä, mutta myös uusia nuoria ihmisiä alalla. Haluamme antaa nuorille mahdollisuuksia ja helmiä on kyllä löytynyt, hän kiittelee.

Ensimmäiset viikot Hemingway’s on ollut auki iltapainotteisesti viitenä päivänä viikossa. Juhannuksen aikoina aukioloajat tulevat muuttumaan siten, että ravintola on koko viikon auki. Kesäajaksi on suunnitteilla erilaisia tapahtumia ja iltojen ajaksi musiikkia terassille, mutta liikaa ei voi vielä paljastaa.

– Suunnitelmia on paljon, mutta uuden ravintolan pitääkin olla aktiivisesti hereillä, jotta tunnettavuutta saadaan asiakkaille.

Iso tavoite Gustafssonilla ja Hemingway’sillä olisi, että ravintolasta tulisi matalan kynnyksen levähdyspaikka niin kaupunkilaisille, kuin turisteille.

– Haluan pitää paikan rentona. Sellainen, jonne asiakas voi tulla istumaan juomalasin kanssa, oleskelemaan tai syömään hyvin, hän kiteyttää.