Vaikeuksien kautta historialliseen mestaruuteen – Eemeli Salin voitti kuudennen peräkkäisen SM-kullan

0
USB:n kasvatti Eemeli Salin juhli kuudetta perättäistä Suomen mestaruutta Classicin paidassa. Kuva: Esa Takalo

Tampereen Classicia edustava Eemeli Salin voitti maanantaina peräti kuudennen peräkkäisen Suomen mestaruuden miesten salibandyn F-liigassa. Finaalissa Classic voitti Nokian KrP:n otteluvoitoin 4–2.

Uudenkaupungin Salibandyn kasvatti vietti tiistaipäivän joukkueen omissa juhlissa. Maanantai oli mestaruuden ohella erityinen päivä Salinille, sillä hän täytti samalla 32 vuotta.

– Sain kyllä kivan synttärilahjan jätkiltä! Pelasimme siihen malliin, että saimme mestaruuden katki jo nyt ettei tarvinnut mennä viimeiseen peliin, mestaruusjuhlista tavoitettu Salin kommentoi.

Pudotuspeleissä Classic voitti ensimmäisellä kierroksella oululaisen OLS:n suoraan neljässä ottelussa. Välierissä ensin TPS ja finaaleissa KrP onnistuivat venyttämään ottelusarjat kuudenteen otteluun, mutta Classicin taso oli lopulta vastustajia kovempi.

– Nokia pelasi hyvän sarjan, ja me ei oltu ehkä parhaimmillaan, vaikka mestareita nyt olemme. Meillä eli kokoonpanot vähän jokaisessa ottelussa ja oli vaikeuksia, mutta onneksi olimme riittävän hyviä ja lopulta parempia kuin vastustaja, Salin analysoi.

Classic teki historiaa, sillä mikään joukkue ei ole aikaisemmin voittanut kuutta mestaruutta putkeen. Ennen tätä Classic jakoi perättäisten mestaruuksien ennätyksen vuosina 2007–11 voittaneen SSV:n kanssa.

– Jokaista mestaruutta arvostan todella paljon. Tiedän kokemuksesta, kuinka vaikeaa kauden aikana voi olla, joten mestaruudet eivät koskaan tule helpolla.

Voittamisen kulttuuri näkyi Salinin mielestä juuri ratkaisupeleissä.

– Meillä oli tosi laaja materiaali. Esimerkiksi meidän kolmosketju oli kantavia voimia koko pudotuspelien ajan.

– Väitän, että siihen työmäärään, mitä me olemme kauden aikana tehneet, ei muut jengit yltäneet ja siksi olemme mestareita, Salin vakuuttaa.

Kausi oli kokonaisuudessaan Salinille vaikea. Tehoja syntyi 14 ottelussa 13+12. Ottelumäärä on varsin pieni, sillä Salinia vaivasi kauden aikana loukkaantumiset ja sairastelut.

– Syksyllä tuli paha loukkaantuminen nilkkaan ja sen jälkeen oli muita terveydellisiä ongelmia loppu- ja alkuvuoden aikana, Salin paljastaa.

Joulukuussa pelattuihin MM-kisoihin Salin kertoo menneensä hieman jopa väkisin, johtuen kotikisojen houkutuksesta ja mahdollisuudesta esiintyä maajoukkuepaita päällä.

– Kisojen jälkeen päätin, että nyt pitää saada mies kuntoon. Siinä meni muutama kuukausi, kun sain itseni taas lepäämällä hoidettua kuntoon.

Salin tervehtyi runkosarjan loppuvaiheilla ja pudotuspeleihin USB:n kasvatti löysi tutun tehokkaan vireensä. Hän oli pudotuspelien paras syöttäjä ja toiseksi paras pistemies tehoilla 12+16.

Mestaruusjuhlien jälkeen voisi luulla, että nyt olisi aikaa levätä kunnolla, mutta tiistaiaamuna saatu puhelinsoitto maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykyltä muutti hieman Salinin suunnitelmia.

– Kutsu tuli MM-karsintaryhmään, joten kolmen viikon päästä pitäisi jälleen pukea maajoukkuepaita päälle, Salin ilmoittaa.

MM-karsinnat pelataan toukokuun lopulla Latviassa. Suomen lohkossa on mukana Alankomaat, Iso-Britannia ja Viro.

Salin jatkaa ensi kaudella myös Classicissa. Kesä kuluu perheen luona Uudessakaupungissa lomaillen, mikäli salibandykiireet sen sallivat.

– Mikäs sen hienompaa, kun viettää kesä ja nauttia vapaa-ajasta perheen kanssa Uudessakaupungissa?