Vappuviikonloppuna liikenneonnettomuuksia

0

Poliisilla riitti tehtäviä vappuviikonloppuna myös Vakka-Suomessa. Vappuyönä Uudessakaupungissa tapahtui puukotus yksityisasunnossa, josta uhri selvisi suhteellisen lievin vammoin.

Sunnuntaina aamuyöllä puoli viiden aikaan henkilöauton kuljettaja ajoi ojaan Vehmaalla Kalannintiellä. Kuljettajana ollut mies loukkaantui lievästi. Mies puhalsi poliisin alkometriin noin 1,6 promillen lukeman, eikä hänellä ollut voimassaolevaa ajo-oikeutta.

Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Reilua tuntia myöhemmin, seitsemän aikaan sunnuntaiaamuna, hälytysajossa ollut poliisiauto kolaroi pakettiauton kanssa Laitilassa Kaukolantiellä Pappilankujan risteyksessä.

Partioauto ajoi Kaukolantietä hälytyslaitteet kytkettyinä ja lähti ohittamaan edessä ajanutta pakettiautoa vasemmalta. Auton kuljettaja ei kuitenkaan ollut havainnut poliisiautoa, vaan lähti kääntymään vasemmalle Pappilankujalle.

Poliisiauton kuljettaja ehti väistämään hieman vasemmalle, mutta auto osui kääntyvän auton vasempaan etukulmaan. Kukaan ei loukkaantunut kolarissa.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, noin puoli yhden aikaan, poliisi pysäytti Laitilassa Turuntiellä tarkastusta varten pakettiauton, jonka ajotavasta oli tehty ilmoituksia. Auton kuljettajana ollut nainen puhalsi kello poliisin alkometriin nolla promillea, mutta hänelle tehty huumausainepikatesti oli positiivinen amfetamiinille.

Naista epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Edellisvuoden koronarajoitukset aiheuttivat runsaasti kotihälytyksiä. Odotusten mukaisesti tänä vuonna kotihälytysten määrä putosi, ja niitä lopulta oli vappuaattoyönä koko Lounais-Suomessa yhteensä 35 kappaletta, mikä on alle puolet viimevuotisesta.

Lounais-Suomen poliisin kokonaistehtävämäärässä oli lievää laskua viime vuoden vappuaattoyöhön. Vuonna 2021 tehtäviä oli kaikkiaan 360, tänä vuonna 310.