Venäjän turva

0

Länsimaiden pakotteita ja kaikenlaista kaltoinkohtelua on Venäjä nyt paennut Kiinan turviin. Kun öljy ei käy kaupaksi lännessä, sitä ostaakin kuulemma Kiina mielellään. Mutta varmasti sielläkin pätee kysynnän ja tarjonnan laki ja ennen kuin Putin huomaakaan, öljy menee alle omakustannushinnan.

Kaupankäynnistä Kiinan kanssa on kokemuksia monissa Afrikan maissa ja Suomessakin ainakin Kemijärvellä. Kiinan aloittaman projektin lupaamaa rahoitusta en kuulukaan, vaan toiminta tyrehtyy alkuunsa. Taisi käydä Putinillekin niin, että kun lähti sutta pakoon, tuli karhu vastaan.

Kunhan ei vain toteutuisi sellainen tulevaisuus, josta tarina kertoo, että oli joitakin kahinoita Suomen ja Kiinan rajalla. Maailma on nyt niin mullistuksissa, ettei mikään ole varmaa, Naton tervetulotoivotukset Suomelle ja Ruotsille tyrehtyivät alkuunsa, siihen ei vielä tarvittu edes Putinin ottopoikaa Unkarissa. Ken elää, hän näkee!

Valdemar Takaperko