Vuokrataloille esitetään remonttilainan takausta

0

Kaupunginhallitus esittää valtuustolle omavelkaisen takauksen myöntämistä Kiinteistö Oy Uudenkaupungin Vuokratalojen kolmen miljoonan euron lainalle, jonka laina-aika on 25 vuotta.

Kiinteistö Oy Uudenkaupungin Vuokratalot on kaupungin omistama vuokrataloyhtiö. Yhtiö on hakenut kaupungin omavelkaista takausta viemäri- ja vesiputkien sekä asuntojen märkätilojen saneerauksen rahoittamiseksi yhtiön neljässä kerrostalossa. Remonttiin menevät rakennukset ovat valmistuneet vuosina 1969 ja 1970. Kuntoarvioissa korjaukset on esitetty vuosille 2018–2019. Korjauksia siirrettiin pandemian vuoksi, mutta putkistojen huonon kunnon vuoksi remonttia ei voi enää lykätä.

Kaupunginhallitus esittää, että kaupunginvaltuusto oikeuttaa talousjohtajan hyväksymään lainan tarkemmat ehdot, kuten lyhennysohjelman ja sen muutokset sekä hyväksymään velkakirjan.