”Wintteri säästää muita kuluja” – Eloranta ihasteli Ugin ratkaisua

0
Työväen puolueiden vaalitilaisuuden avasi Janne Sjölund. Vierailevina puhujina olivat kansanedustajat Eeva-Johanna Eloranta sekä Johannes Yrttiaho.

Teija Uitto

– Uusikaupunki on tehnyt valtavan hienon ratkaisun, kun sijoittaa varhaiskasvatuksen, koulut ja jopa toisen asteen opintoja saman katon alle. On hienoa, että koko koulupolku on samassa paikassa, kansanedustaja, sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Eeva-Johanna Eloranta (sd.) kehui Uudenkaupungin Wintteri-suunnitelmaa.

Hän kyseli vapputorilla, missä vaiheessa hanke on ja nyökkäili tyytyväisenä, kun kuuli, että rakentaminen on juuri alkamassa.

Eloranta arveli, että näin iso rakennushanke on aluksi kallis, mutta hän uskoi, että ratkaisu maksaa itsensä takaisin mutkan kautta:

– Wintterissä on synergiaetua, kun esimerkiksi sijaiset voivat siirtyä helposti luokasta toiseen.

– Kun saman katon alla ovat koulut ja vapaa-ajanpalvelut, säästöä syntyy monessa muussakin asiassa. Ratkaisu tukee ihmisten hyvinvoinnin edistämistä ja se on juuri se tehtävä, mikä kunnille jää hyvinvointialueen käynnistyessä.

Eloranta on ollut sivistysvaliokunnan jäsen pitkään ja nyt myös sen varapuheenjohtaja, lisäksi hän on opetushallituksen johtokunnan puheenjohtaja. Näissä tehtävissä hän saa ajantasaista tietoa, siitä mitä opetuskentällä tapahtuu.

– Lasten lukutaidon heikentyminen huolestuttaa suuresti. Siihen meidän pitää paneutua erityisesti.

Hän arvelee, että mitä paremmin oppilaat viihtyvät koulussa, sitä paremmin he myös oppivat. Siinäkin mielessä Uudenkaupungin Wintteri-ratkaisu on erinomainen. Myös fyysinen tila edistää oppimista, kun paikka koetaan mieluisaksi.