Ykköspesiksessä luvassa kovia ja tasaisia pelejä

0
Odessa Rinteelä, pelinjohtaja Sami Mäki ja Pinja Toivonen odattavat alkavalta pesäpallokaudelta kovia pelejä.

Laitilan Jyskeen naiset aloittavat Ykköspesiksessä kautensa ensi viikon viikonloppuna.

Edessä on heti kärkeen pitkä reissu, joka varmasti tiivistää joukkuehenkeä. Lauantaina 14.5. pelataan Oulunsalossa ja heti perään sunnuntaina Kajaanissa.

– Kyllä me tuossa B-tytöissä olemme harjoitelleet bussissa istumista. Onneksi pohjoislohkon joukkueita vastaan pelataan vaan yksinkertainen sarja, pelinjohtaja Sami Mäki toteaa.

Pelaajille pitkä pelimatka kera hotelliyöpymisen sopii mainiosti.

– Hauskaa, että päästään olemaan yhdessä, iloitsee Pinja Toivonen .

Miten se aika kuluu bussissa?

– Nukkuen, naurahtaa Toivonen.

– Älylaitteet ovat kovassa käytössä, lisää Odessa Rinteelä .

Jyske sai yhteistyökuvion kautta paikan Ykköspesikseen, kun viime kauden päätteeksi Rauman Fera nousi. Yhteistyö näkyy myös siinä, että kokoonpanot tulevat elämään pelistä toiseen.

– Meidän viimevuotisesta ryhmästä on nyt kolme pelaaja pois. Pelistä riippuen Raumalta tulee neljästä kuuteen pelaajaa, Mäki avaa.

Uutena nimenä yhteistyökuvion ulkopuolelta Jyskettä on tullut vahvistamaan Sohvi Korhonen .

– Hän pelasi viime kaudella Superpesiksessä SiiPe:ssa ja opiskelee nyt Raumalla OKL:ssa. Hänet on valittu joukkueen kapteeniksi. On hyvä, kun hän on vähän kokeneempi, mutta ei kuitenkaan iällä pilattu. Odotusarvona on, että Sohvi ottaa ison vastuun, Sami Mäki kertoo.

– Kyllä hänestä huomaa, että on pelannut ylemmällä tasolla. Oikein mukava ja kaikki huomioon ottava tyyppi, kehuu Odessa Rinteelä.

Niin pelinjohtaja kuin haastattelussa olleet kaksi pelaajaakin odottelevat tiukkoja pelejä.

– Odotan meiltä myös joukkuehengen kasvua ja kaikilta onnistumisia, naulaa Rinteelä.

– Suomisarjassa tasoerot olivat vielä isoja. Ykköspesiksessä kaikki ovat laadukkaita joukkueita. Myös joukkueiden sisällä on tasaisuutta. Pelitempo ja lyöntivoima on kovempi, Sami Mäki analysoi.

Niin Odessa Rinteelä kuin Pinja Toivonenkin pitävät omina vahvuuksinaan ulkopeliä. Sami Mäki näkee asian vähän laajemmin.

– Kyllä heillä on sisäpelissäkin omat vahvuutensa. Toki olemme joukkueena aika paljon menneet ulkopelin kautta. Ollaan oltu ennen, kuten nytkin, nuorella porukalla liikkeellä, jolloin lyöntivoimassa ehkä aina vähän hävitään. Älykkäällä ulkopelillä ollaan kuitenkin pärjätty. Mutta kyllä sisäpelistäkin vahvuuksia löytyy, Mäki vakuuttaa.

– Lähdetään taistelemaan joka peliin. Tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen.

Mitkä joukkueet ovat pahimpia vastustajia?

– Siellä on paljon uusia joukkueita meille. Odotan ehkä itse eniten pelejä Poria vastaan. Tulee varmasti tiukkoja pelejä, uskoo Pinja Toivonen.

– Tasainen sarjahan se on. Pystytään kaikki voittamaan yhtälailla kuin häviämäänkin kaikille. Superista tippuneet Siilinjärvi, Hamina, Lappeenranta ovat ennakkoon ajateltuna kovia. Pohjanmaan ja pohjoisen joukkueista ei ole niin tarkkaa tietoa. Kankaanpää on vahvistunut viime kaudesta. Pelasimme heitä vastaan harjoituspelin ja molemmat veivät jakson, pohdiskelee Sami Mäki.

Entä vanha tuttu parin vuoden takaa eli Jyväskylä?

– Onhan siellä vielä paljon samoja pelaajia sekä tuttuja B-tyttöjen peleistä. Niin sanotut Superpesisryhmien kakkosjoukkueet tulevat varmasti olemaan alkukaudesta vahvoja, kun pystytään kierrättämään pelaajia.

Kotiyleisöltä odotellaan tukea.

– Kovaa ääntä, kannustusta ja tunnetta katsomoon, toivoo Odessa Rinteelä.

– Toivottavasti saamme Uudestakaupungistakin katsojia tänne Ykköspesiksen peleihin. Se on meille tärkeää, että saamme kannattajia myös sieltä päin, lisää Sami Mäki.

Jos ei jostain syystä ehdi kentän laidalla pelejä seuraamaan, niin ottelut ovat nähtävissä myös Ruutu-palvelussa.

– Siistiä, että pelit näkyvät siellä. Ne myös jäävät sinne, joten voi itsekin katsoa jälkeenpäin. Ja vähän tarkkailla etukäteen, kuinka vastustajat pelaavat, iloitsee Pinja Toivonen.

Monella pelaajalla on edessään kiireinen kesä, sillä naisten edustuksen pelaajista 80 prosenttia pelaa myös B-tyttöjen Superia.

– Siinä tulee yhteensä 35 peliä alkusarjoissa ja mahdolliset jatkopelit päälle. Olen tässä talvikaudella teroittanut, että nyt haetaan lajitaidot ja kuntopuoli kohdalleen. Kesällä ei ole aikaa kuin palauttaviin treeneihin ja taktiikkaan. Kesällä mennään pelistä peliin. Ohjelmassa on kahdesta kolmeen peliä viikkoon, avaa Sami Mäki.

Ari Anteroinen