Alisenkadun ensimmäinen urakka loppusilausta vaille valmis – Heinäkuussa alkaa seuraavan korttelin työt

0
Alisenkadun remontti on edennyt liki viimeistelyvaiheeseen. Urakka jatkuu heinäkuussa Sepänkadun ja Liljalaaksonkadun väliselle osuudelle.

Alisenkadun työmaa Koulukadun ja Sepänkadun välillä on valmistumassa. Työt aloitettiin viime syksynä ja talvella pidettiin sovitusti taukoa urakasta. Nyt työmaa on siinä pisteessä, että katu olisi osittain käyttökunnossa kesäkuun viimeisenä torstaina.

– Tavoitteena on, että katuosuus saataisiin mahdollisimman hyvin käyttöön torstaina 30. kesäkuuta. Katualueelle on suunniteltu tapahtumaa, joten torin pää ainakin tulee silloin käyttöön, kaupungin teknisten palveluiden työpäällikkö Mikko Jalonen kertoo.

Työmaalla on edessä vielä kivitöiden viimeistelyä sekä kukkaruukkujen ja muiden kalusteiden sijoittelua.
– Osa niistä oli väliaikaissäilytyksessä torilla, mutta ne haluttiin siirtää Merefestien alta pois. Helpointa oli siirtää ne tuleville paikoilleen, Jalonen lisää.

Työmaa-aidat jäävät kesäkuun jälkeenkin vielä pystyyn Alisenkadun ja Sepänkadun kulmaan, koska heti heinäkuussa jatkuu urakan seuraava vaihe, joka yltää Alistakatua pitkin Liljalaaksonkadun kulmaan asti.

– Sepänkadun kohdalla sovitetaan nykyinen ja tuleva työmaa toisiinsa, joten siinä on vielä jatkossakin työmaahan liittyvää kalustoa. Korttelin mittainen jatkourakka olisi tarkoitus saada valmiiksi marras–joulukuun aikana, Maisemarakennuksen työnjohtaja Pasi Nuutila kertoo.

Tällä hetkellä työmaalla on töissä kymmenkunta henkeä. He muun muassa tekevät kiviasennustöitä, kokoavat penkkejä, asentavat roskiksia ja pyörätelineitä. Lisäksi asennusta odottavat vielä liikennemerkit ja valaisimet.

– Ensimmäisen vaiheen katuosuuden jälkeen jatkamme seuraavaa korttelia vesihuollon saneeraustöillä ja pintarakenteen poistoilla, Nuutila täsmentää.

Myös Sepänkadun ja Liljalaaksonkadun välisestä korttelista on tarkoitus säästää nykyiset reunakivet ja käyttää ne uudistettavaan katuun.

Fakta
Alisenkadun muutostyöt

Liljalaaksonkadun ja Koulukadun välisestä kahden korttelin osuudesta tehdään kävelypainotteinen katu.
Katualueelta uusitaan rakenteet, kalusteet, varusteet ja kasvillisuus.
Samalla saneerataan jätevesi- ja hulevesiviemärit.
Kadun pinta ladotaan kirjavanharmaasta graniitista.
Kadun pintaan on kaiverrettu paikkojen nimiä ja koordinaatteja.
Kadun pintaan heijastetaan saariryhmiä.
Urakat on kilpailutettu ja molempien korttelien urakat hoitaa halvimmat tarjoukset tehnyt paikallinen Maisemarakennus Viitanen Oy.
Sepänkadun ja Koulukadun välisen urakan arvonlisäveroton hinta on 769 000 euroa.
Sepänkadun ja Liljalaaksonkadun välisen urakan arvonlisäveroton hinta on 980 000 euroa.