Aurinkoa ja futistaitoja kesäloman aluksi

0
UPK:n jalkapallokoulu houkutteli 54 nuorta jalkapalloilijan alkua mukaan kesäloman aluksi.

UPK:n järjestämä jalkapallokoulu houkutteli 54 innokasta futiksesta kiinnostunutta ensimmäisen kesälomaviikon liikunnalliseen aloitukseen. Ohjelmaa oli joka päivä neljä tuntia ja se koostui erilaisista lajiharjoitteista sekä tietenkin pelaamisesta. Treenien välissä käytiin syömässä, jotta taas jaksettiin juosta pallon perässä.

Koko arkiviikon kestäneen leirin aikana ilmat suosivat ja aurinkoa riitti etenkin alkuviikon aikana. Porukka oli jaettu neljään ryhmään iän mukaan vanhimpien ollessa kuudesluokkalaisia. Jalkapallokoulun vastaavana jälleen toiminut Linda Jefimoff kiitteli niin lasten kuin ohjaajana toimineiden nuorten asennetta.

– Fiilis oli erittäin hyvä ja lapsista näki, kuinka he nauttivat tästä. Mukana oli uusia lapsia ja myös sellaisia, jotka ovat olleet mukana jo monta vuotta. Meidän nuoret ohjaajat jaksoivat koko viikon toimia hyvällä asenteella ja siitä kiitos heille, Jefimoff kehui.

Viikon aikana oli erilaisia teemapäiviä. Yhtenä päivänä keskityttiin syöttelemään eri tavoin ja oikealla tekniikalla. Toisena taas treenattiin maalintekoa ja potkutekniikkaa.

Lajin perustaidot tehtiin tutuksi ja viikon huipensi perinteinen turnaus. Koko ryhmä jaettiin kahdeksaan joukkueeseen, joista jokainen sai yhden ohjaajan omaksi valmentajakseen. Näin tuli kahdeksan eri maata, jotka joukkueet saivat itse nimetä.

Aika näyttää, oliko lopputulos marraskuussa pelattavia MM-kisoja enteilevää. Tämän turnauksen nimittäin voitti Saksa.

Perjantain turnauksen intoa katseli taustalla myös UPK:n puheenjohtaja Tommi Sippel . Jalkapallon harrastajamäärät ovat edelleen nousussa.

– Määrä pyörii 300:n ja 400:n välillä hieman laskutavasta riippuen. Nousu on jatkunut tässä jonkin aikaa ja edelleen on sama trendi, Sippel kertoi.

Tämä on toki seuralle ilahduttava seikka, mutta olosuhteet tuovat päänvaivaa. Pietolan pallokentälle ei ole päässyt vielä lainkaan ja se on vaikeuttanut isompien juniorien harjoittelua.

Keinonurmi on kokonsa puolesta tarkoitettu joukkueille, jotka pelaavat kahdeksan vastaan kahdeksan. Tilanteesta kärsii nyt eniten pienimmät jalkapallokoululaiset, joita on ilmoittautunut peräti 75.

– Meillä ei ole yhtään treenivuoroa keinonurmella vapaana, joten joudumme odottamaan Pietolan avautumista ennen kuin pystymme aloittamaan pienimpien harjoitukset, Sippel harmitteli.

Juha Laine