Aviopari katsoo kaupunkia uusin silmin

0
Hanna Laurikko tekee pitkiä kävelylenkkejä kaupungilla ja painaa mieleensä näkymiä ja tunnelmia, jotka siirtyvät kotona maalauksiin.

Uudenkaupungin kulttuurikeskus Crusellissa avautui eilen Hanna ja Jari Laurikon näyttely ”uusi kaupunkilainen”. Näyttely koostuu graafikkona työskentelevän Hanna Laurikon maalauksista ja pitkä uran valokuvaajana tehneen Jari Laurikon valokuvista. Molempien teoksissa on vahvasti läsnä pariskunnan uusi kotikaupunki Uusikaupunki.

– Teokset ovat meidän tulkintaamme paikallisuudesta uusina uusikaupunkilaisina, kertoivat Hanna ja Jari Laurikko.

Pariskunta on vieraillut Uudessakaupungissa useasti sekä autolla että veneellä ja kaupunki on ollut heidän sydäntä lähellä.

– Mutta vasta kun muutimme tänne asumaan, ymmärsimme mikä helmi tämä kaupunki on. Täällä on aivan erityinen ja hyvin inspiroiva tunnelma, mikä ei johdu vain merestä, totesivat Laurikot.

Pariskunnan edellisestä yhteisestä näyttelystä on ehtinyt vierähtää jo 23 vuotta. Tuolloin näyttelypaikkana oli nykyisin Forum Marinumina tunnettu Kruununmakasiini Turussa.

– Perhe ja työt ovat pitäneet meidät niin kiireisinä, että vasta nyt oli aikaa paneutua yhteisnäyttelyn rakentamiseen. Halusimme rakentaa tänne Cruselliin vivahteikkaan kesänäyttelyn, mikä saa katsojan hyvälle tuulelle ja näkemään kauneutta siinä jokapäiväisessä arjessa, Laurikot totesivat.

Hanna Laurikon maalauksissa on näkymiä Uudestakaupungista sekä perheen entisestä kotikaupungista Turusta, saaristosta sekä myös etelän auringon alta.

– Valo, väri ja tunnelma ovat keskeisiä elementtejä töissäni, ei niinkään tunnettavuus.

Lisäksi esillä on uunituoreita, Hanna Laurikon suunnittelemia, Uusikaupunki -aiheisia piirroksia, joita on tarkoitus tehdä sekä julisteita että postikortteja.

Uuttakaupunkia esittelevien valokuvien ohella Jari Laurikko on ripustanut esille sarjan tanssiin liittyviä kuvia.

– Olen ammatiltani lehtikuvaaja, mutta tanssin kuvaaminen on ollut minulle myös rakas harrastus. Tanssissa on kiinnostavaa liike, valo, koko tanssin draama ja aivan oma erityinen kuvakieli, pohti Laurikko.

”Uusi kaupunkilainen” -näyttely on avoinna Uudenkaupungin kulttuurikeskus Crusellissa 17.6.-10.7. Näyttelyyn on vapaa pääsy.