Daniel Herbert valmentajaksi Crailsheimiin

0
Korihait-kasvatti Daniel Herbert jatkaa valmennusuraansa Saksassa Crailsheimissa. Kuva: Esa Urhonen

Korihaiden kasvatti Daniel Herbert on tehnyt valmentajasopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Saksalaisjoukkue tiedotti sopimuksesta maanantaina.

Herbertistä tulee joukkueen päävalmentaja Sebastian Gleimin aisapari. Kaksikolla on yhteistä kokemusta Frankfurtista, jossa molemmat valmensivat viimeksi kaudella 2019–20.

– ”Danny” on nuori, mutta kokenut valmentaja, jolta löytyy kokemusta kansainvälistä kokemusta seuratasolta sekä myös Kanadan ja Saksan maajoukkueista. Hän on erittäin positiivinen ihminen, joka sopii seuran suunnitelmiin loistavasti, päävalmentaja Gleim kommentoi Herbertiä seuran tiedotteessa.

Gordon Herbertin poika Daniel, 27, sai koripallo-oppinsa Uudessakaupungissa ja pelasi Korihaiden edustusjoukkueessa kahden kauden ajan. Valmennusura alkoi isänsä alaisuudessa Frankfurtissa, jonka jälkeen hän on seurannut isäänsä apuvalmentajan roolissa Venäjällä Saratovissa sekä Kanadan että Saksan maajoukkueissa.

– Olen innoissani mahdollisuudesta liittyä mukaan Merlins-perheeseen. He ovat viime vuosina vakiinnuttaneet paikkansa sarjassa ja rakentaneet loistavan organisaation, jolla on valtava faniyhteisö. Hieno mahdollisuus myös työskennellä jälleen Sebastianin kanssa, Herbert totesi tiedotteessa.