Eläkeliiton Pyhärannan yhdistys juhli kolmekymppisiä

0
Juhlakoristelut tehtiin talkoilla. Talkoopuuhissa Riittaliisa Norrmén (vas.), Riitta-Liisa Valpola ja Arja Numme.

Kirikalliolla soi kutsuva tango. Eläkeliiton Pyhärannan yhdistyksen puheenjohtaja Riitta-Liisa Valpola hymyilee tyytyväisenä, sillä kaikki on nyt juuri kuten pitää: aurinko paistaa, sali on koristeltu kauniisti ja väki on hyvällä tuulella.

Lattia täyttyy nopeasti tanssijoista, sillä eläkeläisethän ovat tätä nykyä hyväkuntoisia ja nuorekkaita. Se näkyy myös yhdistyksen toiminnassa. Yhdistyksessä toimii esimerkiksi Äijävirta, joka kokoaa miehet saunomaan, liikkumaan ja retkeilemään. Toimintaa vetää Seppo Punna . Naiset päättivät laittaa vielä paremmaksi ja perustivat Akanwirtaa-ryhmän. Sirpa Kaupinsalon johdolla naiset harrastavat reipashenkistä liikuntaa.

Sitten on vielä kädentaitopiiri, jota vetää Elise Heino.

Yhdistyksellä on myös yleistä toimintaa: pelataan bocciaa, käydään teatteriretkillä, pidetään rantapäiviä, kesäkirkkokin on kerran kesässä, kuten tänä kesänä 24.7. Rihtniemen leirintäkeskuksessa. Toimintaa on niin paljon, että kaiken luetteleminenkin hengästyttää.

Valpola on erityisen iloinen siitä, että porukka puhaltaa aina yhteen hiileen, minkäänlaista eripuraa ei ole ja talkoisiin on aina tulossa paljon ihmisiä. Nämäkin juhlat on rakennettu talkoilla, vain ruoka on tilattu pitopalvelusta.

Eläkeliiton Pyhärannan yhdistys perustettiin tammikuussa 1992. Toimintaa oli ollut epävirallisesti sitä ennen jo 1,5 vuotta. Heti ensimmäisen toimintavuoden lopussa jäseniä oli jo 135. Nyt jäseniä on 250.

Ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Arvi Kaitila ja sitten Matti Laukola.

– Laukola-säätiö tukee yhä vuosittain toimintaamme ja on tukenut tätäkin juhlaa, Valpola kertoo.

Valpola itse on nyt viidettä vuotta puheenjohtajana. Yhdistyksen sihteerinä toimii Riittaliisa Norrmén.

Pyhärannan yhdistys pitää tiivistä yhteyttä naapurikuntien eläkeläisyhdistyksiin. Reissuja ja koulutuksia järjestetään usein yhdessä.

Yhdistyksen kantava voima on, että kaikista huolehditaan. Esimerkiksi ennen näitä juhlia vähän aikaa sitten leskeksi jääneille soitettiin henkilökohtaisesti ja rohkaistiin lähtemään juhlaan.

– Kyllä he sitten tulivatkin, Valpola toteaa.

– Ihmisen mieliala vaikuttaa myös fyysiseen kuntoon. Meidän yhdistyksen toiminta on siksi äärettömän tärkeää.