Green Disc Golf lähtee maltillisesti tulevaan sesonkiin

0
Kalannin frisbeegolfradalla on käynyt ensimmäisen vuoden aikana noin 5 000 heittäjää.

Kalannissa sijaitseva kilpatason frisbeegolfrata Green Disc Golf ollut auki kohta vuoden. Radan yrittäjät Teemu Salomaa, Jussi Lahtinen ja Joonas Rantanen valmistautuvat ensimmäiseen kokonaiseen sesonkiin.

Vaikka rata olikin auki ympäri vuoden, luonnollisesti talven lumikinokset ja pakkaset verottivat radan aktiivista käyttöä. Kaiken kaikkiaan kiekkoa on käynyt heittämässä yli 5 000 kilpailijaa.

– Toinen vuosi on lähtenyt ihan hyvin liikenteeseen siihen nähden, että ei ollut niin lämmin kevät, kuin viime keväänä. Kävijöitä on riittänyt hyvin ja koko ajan määrät kasvavat, kun kesä etenee, kolmikosta Salomaa kertoo.

Yhtiö on vuoden aikana saanut uusia yhteistyökumppaneita, jotka ovat tukeneet kevään aikana radan kunnostamisessa talven jäljiltä sekä auttaneet kevään ensimmäisen tapahtuman järjestämisessä.

– Toukokuussa järjestimme Skinsmatch-tapahtuman. Yhteistyökumppanit järjestivät palkintorahat, videokuvauksen ja radan kunnostuksen. Kisassa oli mukana Suomen mittapuulla tunnettuja pelaajia, kuten Joonatan ja Mikael Häme sekä Ville Ahokas. Paikallisväriä toi mm. uusikaupunkilainen Jasper Heino.

Yrittäjät pääsevät rakentamaan uutta sesonkia eri lähtökohdista kuin viime vuonna, koska viime kesänä rata avattiin vasta juhannusviikolla. Tulevalle kesälle yrittäjillä on maltillisia odotuksia kävijämäärän nousun suhteen, sillä vallitseva maailmantilanne tuo omat haasteensa.

– Esimerkiksi bensan hinta saattaa vaikuttaa meidän toimintaan ja kävijämääriin. Kalanti ei ole jokaisen pelaajan lähettyvillä niin sanotusti, ja bensaakin kuluu, jotta pääsee radalle. Yleisestikin hinnat voivat vaikuttaa, että ei enää niin paljoa ajeta pitkiä matkoja kisareissujen takia, Salomaa pohtii.

Radalla on tehty ennen uutta sesonkia muutostöitä. Salomaa kertoo, että radalle tehtiin muutamia lisäväyliä sekä uusi harjoittelupaikka.

– Teimme kolme uutta vaihtoehtoista väylää vanhan alueen sisälle. Väylille 1 ja 18 teimme vähän haastavammat layoutit, kuitenkin niin, että vanhat säilyvät.

– Pyrimme pikkuhiljaa saamaan muillekin väylille kaksi erilaista layoutia. Sen mukaan kehitämme, mitä meillä on aikaa ja rahaa, Salomaa lisää.

Yrittäjillä on pitkäntähtäimen suunnitelma radan kehittämiseen, mutta Salomaa korostaa, että he reagoivat myös kävijöiden palautteeseen.

– On tärkeää tehdä radasta pelaajien näköiset ja ottaa palautetta vastaan, koska se vaikuttaa suoraan radan kiinnostavuuteen.

Viime vuonna radalla ei ehditty järjestämään mitään isompia kisoja johtuen radan uutuudesta ja käytännön järjestelyistä.

– Loppukesällä meillä on joko isompi kilpailu tai vastaavanlainen Skinsmatch, joka oli toukokuussa. Lähiviikkoina saamme lisätietoa, mitä tarkalleen järjestämme, Salomaa kertoo.

Radan läheisyyteen on tarkoitus aleta rakentamaan suurta aurinkovoimalaa ensi vuonna. Mikäli voimalahanke etenee vauhdilla, Salomaan mukaan se tulee hieman vaikuttamaan radan toimintaan, mutta ei merkittävästi.

– Rata-alueen sivusta lähtisi parin hehtaarin alue pois, koska alue varjostaisi muuten voimaloiden kennoja. Pieni maisemallinen muutos olisi tiedossa, mutta rataan se ei vaikuta, Salomaa toteaa.