Hyvinvointialueen nimestä yleisölle kysely

0

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmistelu on hyvässä vauhdissa. Osana työtä hyvinvointialueelle halutaan löytää arjen käyttöön sopiva nimi. Nimiehdotuksia toivotaan yleisöltä. Tätä varten on avattu verkkokysely, joka on auki viikon ajan 9.–15. kesäkuuta.

Kyselyn tuloksia hyödynnetään lopullisen nimivalinnan tekemisessä. Nimestä päättää Varsinais-Suomen aluehallitus kesän kuluessa. Aluehallitus toivoo, että mahdollisimman moni osallistuu hyvinvointialueemme nimeämiseen.

– Pohdimme, että nimen ideointi yhdessä tuo hyvinvointialuetta tutummaksi meille kaikille. Toivottavasti löydämme nimen, joka viestii palveluistamme, toimii arjessa niin suomeksi kuin ruotsiksi ja olisi myös verkkopalveluissa kätevä käytössä, kertoo aluehallituksen puheenjohtaja Sanna Vauranoja.

Hyvinvointialueenvirallinen nimi on Varsinais-Suomen hyvinvointialue, ruotsiksi Egentliga Finlands välfärdsområde, ja alue aloittaa toimintansa 1.1.2023.