Iines Toivonen ja Patrick Paldanius kesäksi Uudenkaupungin Sanomiin

0
Iines Toivonen ja Patrick Paldanius työskentelevät kesätoimittajina elokuun loppuun saakka.

Uudenkaupungin Sanomat saa kesän ajaksi kaksi uutta kirjoittajaa, kun Iines Toivonen, 19, ja Patrick Paldanius, 23, aloittivat tänään kolmen kuukauden kesätoimittajapestinsä lehdessä.

Turkulaiselle Toivoselle kesätyö Uudenkaupungin Sanomissa on ensimmäinen kosketuspinta lehtityöhön. Hän opiskelee journalismia Turun ammattikorkeakoulussa ja ensimmäinen lukuvuosi on takana päin.

Työpestiin hän lähtee avoimin mielin, vaikka uusi työ uudessa ympäristössä hieman jännittääkin.

– Olen innoissani, mutta jännittää, koska kaikki on vielä niin uutta. Uskon, että kesän aikana tulen oppineeksi paljon uusia asioita, Toivonen pohtii.

Lukion loppuvaiheilla Toivoselle heräsi ajatus lähteä opiskelemaan journalismia. Tarkkaa syytä kiinnostuksen heräämiselle hän ei osaa sanoa, mutta kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta hän on aina pitänyt.

Kesältä hän odottaa oppivansa monipuolisesti alan tehtävistä. Vaikka Uusikaupunki ei ole Toivoselle entuudestaan tuttu, hän lähtee innoissaan tutustumaan ja oppimaan kaupungin paikkoja sekä ihmisiä.

– Olen kiinnostunut taiteesta ja kulttuurista, Toivonen kertoo häntä kiehtovista aiheista.

Töiden lisäksi Toivonen rentoutuu vapaa-ajalla lukemalla kirjoja ja kuuntelemalla musiikkia omassa rauhassa, mutta hän kuvailee itseään myös erittäin sosiaaliseksi ihmiseksi.

– Tykkään kierrellä erilaisissa taidenäyttelyissä ja käydä teatterissa.

Uudestakaupungista kotoisin, mutta Turussa nykyisin asuva Paldanius saattaa olla lukijoille tuttu kirjoittaja, sillä hän on tehnyt yläkouluaikoina TET-harjoittelua lehdessä sekä myöhemmin työharjoittelua lukion jälkeen.

Aikaisempi kokemus oli yksi syy, miksi Paldanius päätti hakea kesätoimittajaksi. Ensimmäisen työpäivän aamuna tunnelmat olivat odottavia.

– Todella mukavaa päästä tekemään paikallislehteä. Edelliset kokemukset lehdestä innostivat minua lähtemään opiskelemaan journalismin alaa. Mukava palata näin opiskelujen aikana takaisin tänne, Paldanius kertoo.

Kaksi vuotta Turussa journalismia opiskellut Paldanius on aina ollut kiinnostunut kirjoittamisesta ja valokuvaamisesta. Koulun kautta uusia mielenkiinnon kohteita alalta on tullut video- ja audiojournalismista.

– Seuraan paljon yhteiskunnallisia aiheita, kuten politiikkaa ja talousuutisia, hän lisää.

Kesää Paldanius odottaa innolla oman unelma-alan töiden parissa. Vapaa-ajalla hän tykkää kirjoitella ja käydä valokuvaamassa Uudenkaupungin kaunista luontoa.

– Odotan lämpimiä säitä ja iloisia kohtaamisia ihmisten kanssa. Vaikka asun Turussa, niin tulen mielelläni aina Uuteenkaupunkiin, koska täällä on kaunista ja rauhallista.