Junaradan maastotutkimuksia tehdään Vehmaalla – Työt liittyvät junaradan perusparantamiseen

0

Vehmaalla käynnistyvät kesä–heinäkuun vaihteessa maastotutkimukset. Ne ovat osa Väyläviraston Turku–Uusikaupunki- ja Raisio–Naantali-rataosuuden perusparannushanketta.

Työt alkavat heti juhannuksen jälkeen kaapelikartoituksilla ja mittauskohteiden maastomerkinnöillä. Maaperän kairaustyöt aloitetaan heinäkuussa. Maastotutkimustöitä tehdään koko Vehmaan alueen rataosuudella. Työt tehdään pääosin rautatiealueen sisäpuolella, joka on ulkopuolisilta suljettu.

Turun ja Uudenkaupungin välille suunnitellaan rautatien ja tasoristeyksien perusparannuksia. Yksiraiteinen, 65 kilometriä pitkä tavaraliikenteen rataosa Turun ja Uudenkaupungin välillä kulkee Turun, Raision, Maskun, Nousiaisen, Mynämäen, Vehmaan ja Uudenkaupungin alueella.

Hankkeen tavoitteena on parantaa rataverkon ja tienkäyttäjien turvallisuutta. Radan korjaaminen ylläpitää liikenteen toimivuutta ja tukee alueellista saavutettavuutta sekä kansainvälisten yhteyksien toimivuutta. Rataosuuden sähköistys vähentää liikenteen ilmastovaikutuksia ja parantaa raideliikenteen kilpailukykyä.