Kaupunki myy maa-alueita– Myyntiin tulossa metsäalue ja uimaranta

0

Kaupunginhallitus on päättänyt, että Uusikaupunki asettaa julkiseen myyntiin kaksi kohdetta. Myyntiin on tulossa noin neljän hehtaarin metsäalue Lintuluodossa. Kiinteistöstä noin 0,87 hehtaarin suuruinen määräala on vuokrattu Pyhämaan VPK:lle ja määräalalla on lomarakennus. Taustalla oleva metsämaa rajoittuu osittain rantaan, mutta sen edustalla on vesijättöä, eikä alueella ole rakennusoikeutta.

Kaupunki päätti myydä myös Laitilan ja Kalannin rajalla sijaitsevan Rohijärven uimarannan alueen. Kyseessä on entinen yleinen uimaranta, joka on lakkauttamisen jälkeen jäänyt kaupungille tarpeettomaksi. Alueella käy kuitenkin yhä väkeä uimassa. Pienellä alueella ei ole metsätaloudellista merkitystä kaupungille. Kiinteistön pinta-ala on noin 1,6 hehtaaria ja se sijaitsee kahdessa eri palstassa. Kiinteistön poikki kulkee tie ja alueen läpi kulkee voimansiirtolinja.

Kaupunki myy Lintuluodon ja Rohijärven alueet julkisen tarjouskilpailun perusteella. Kaupunginvaltuusto tekee myyntipäätökset, mikäli kohteista tulee tarpeeksi korkeat tarjoukset.