Kevytliikenteelle parannuksia Autotehtaankadun ja Kalannintien risteykseen

0
Suunnitelmassa kevytväylän kärkikolmiot poistetaan ja Autotehtaankadun poikki tulee suojatiemaalauksen tilalle pyörätien jatkeen merkintä.

Lukijamme on ihmetellyt Autotehtaankadun ja Kalannintien (kantatie 43) risteysjärjestelyjä, kun sekä kevytväylää kulkeville että Autotehtaankadulta tuleville on asetettu väistämisvelvollisuus kärkikolmioilla.

Varsinais-Suomen Ely-keskuksen liikenneturvallisuusinsinööri Jaakko Klang sanoo, että heillä on jo helmikuussa tehty suunnitelma risteysjärjestelyjen parantamisesta.

– Suunnitelman mukaiset toimenpiteet yritämme toteuttaa tämän vuoden aikana. Varmaksi en voi toteutusta luvata, sillä liikenneturvallisuuteen Ely-keskukselle tälle vuodelle myönnetyt määrärahat on lähes kaikki jo käytetty.

– Liittymässä on monikin asia puutteellinen. Ilmeisesti nykyiseen liikennemerkkijärjestelyyn on päädytty, jotta molemmat osapuolet toimivat varovaisesti ja väistävät toisiaan onnettomuuksien välttämiseksi, Klang sanoo.

Ely-keskuksen suunnitelmassa kevytväylän kärkikolmiot poistetaan ja Autotehtaankadun poikki tulee suojatiemaalauksen tilalle pyörätien jatkeen merkintä. Autotehtaankadun pintaan maalataan myös väistämisviiva. Risteyskohdan valaistusta parannetaan myös. Muutosten jälkeen Autotehtaankadun liikenne on selkeästi väistämisvelvollinen kevytväylän liikenteeseen nähden.

Risteyksen liikenne on vilkasta erityisesti autotehtaan työvuorojen vaihtuessa.