Kommentti: Uskottava takamiesosasto

0
Viime kaudella Trey Niemi (oik.) yritti riistää palloa Bojan Sarcevicilta. Tulevalla kaudella he jakavat saman pallon Korihaissa.

Trey Niemi: 111 Korisliiga-ottelua. Joni Herrala: 320 liigaottelua. Korihait sai tällä viikolla yli 430 pääsarjaottelun verran kokemusta takakentälle. Kun vielä lisätään Bojan Sarcevicin ja Aamos Nikulan ottelut samaan kastiin, haiparvella on ottelumäärällä mitattuna yksi Korisliigan kokeneimmista takamiesosastoista.

Materiaalin kapeus on vuosikausia ollut Korihaiden heikko kohta. Divarijoukkueista on aiemmin jouduttu rekrytoimaan pelaajia, joilla ei ole taustalla ollut uskottavaa Korisliiga-kokemusta. Nyt voidaan puhua hankinnoista, jotka ovat uskottavia ja vielä tärkeämpää: tiedetään mitä saadaan.

Niemi on nuori takamies, joka on väläytellyt osaamistaan Ura Basketissa hyvillä tehoilla. Viime kaudella vastuu jäi hopeajoukkue Vilppaassa pieneksi, mutta jos jotain jäi Salosta käteen, niin harjoitukset takamieslegenda Teemu Rannikon kanssa varmasti kehittivät vuoden 2019 tulokkaaksi palkittua Niemeä. Nyt hän saa mahdollisuuden oppia kentällä samaan aikaan toisen legendaarisen Korisliiga-takamiehen kanssa.

Korihaiden tuore päävalmentaja Tero Vasell kertoi US:n haastattelussa (28.5.) haluavansa haiparven pelaavan periksiantamatonta peliä, jossa puolustus on joukkueen identiteetti. Herrala sopii pelaajatyypiltään täydellisesti Vasellin toiveissa olevaan pelitapaan. Herrala antaa kentällä kaikkensa ja taistelee puolustuspäässä aina kovaa, välillä vähän sääntöjen rajamailla. Herrala oli jo kaksi vuotta sitten lähellä siirtoa Uuteenkaupunkiin, mutta tie vei silloin Kotkaan.

Kumpikaan pelaaja ei tähtistatuksella Korisliigassa pelaa, mutta tärkeämpää on löytää joukkueen identiteettiin sopivia pelaajia. Molemmat pelaajat täyttävät tämän kriteerin.

Takamiesosasto näyttää nyt hyvältä. Jos toiveita saa heittää, suomalainen laituri sekä korinaluspelaaja olisivat ihanteellisia. Kotimaisia isoja pelaajia on perinteisesti vaikea löytää markkinoilta, joten etsinnät voisi suunnata muutaman liigajoukkueen tavoin ”laatikon ulkopuolelle”.