Lidlin asemakaavan muutos etenee – Tontille tulossa aiempaa isompi liikekiinteistö

0
Lidlin alueen asemakaavanmuutos etenee. Uusi liikekiinteistö on tulossa vanhan rakennuksen ja Laivanrakentajantien väliin jäävälle parkkipaikkaosuudelle.

Ketunkalliolla sijaitsevan Lidlin ja sen lähialueen asemakaavan muutos asetetaan nähtäville. Samalla kaupunki pyytää asemakaavasta viranomaisilta lausuntoja.

Kaava-alue rajautuu lännessä Uudenkaupungin Nuorisokodin tonttiin, etelässä Laivanrakentajantiehen, pohjoisessa Levysepänkadun katualueeseen ja idässä Raumantien tiealueeseen.

Lidl omistaa myymälänsä tontin osoitteesta Levysepänkatu 2. Yhtiön suunnitelmissa on rakentaa tontille kokonaan uusi myymälä, joka olisi tuhat neliötä suurempi kuin nykyinen. Tontin pinta-ala on 8 545 neliötä, mutta tontin muodosta johtuen isomman rakennuksen sijoittaminen siten, että pysäköintialue säilyisi väljänä ja turvallisena, on hankalaa.

Lidl Suomi on pyytänyt kaupungilta asemakaavan muuttamista siten, että tontista yhdessä kaupungin omistamien maa-alueiden kanssa olisi mahdollista saada yrityksen suunnitelmiin sopiva tontti.

Nyt kaupunkisuunnittelu on valmistellut luonnoksen asemakaavan muutokseksi. Kaavoitettavan alueen pinta-ala on 1,35 hehtaaria. Kaavaratkaisussa Lidlin rakennuksen laajeneminen mahdollistetaan kasvattamalla korttelia viereiselle puisto- ja suojaviheralueelle. Puistossa sijaitsee maanalainen väestönsuoja, jonka purkukustannuksista vastaa Lidl Suomi. Se vastaa myös alueella olevien sähköjohtojen siirtämisestä.

Päätöksen asemakaavan muutoksen nähtäville asettamisesta ja lausuntojen pyytämisestä teki maanantaina kokoontunut kaupunginhallitus.