Merefesti palaa käynnistämään kesäkauden

0
Merefesti on rannikkokaupungin juhlaa.

Uudenkaupungin perinteinen Merefesti palaa jälleen piristämään kaupungin kesää kahden vuoden tauon jälkeen. Luvassa on ohjelmaa kaikenikäisille- ja kokoisille, aina markkinoista kyläkaupan bingoon, sirkusesityksestä radio-ohjattaviin autoihin, ja nukketeatterista moottoripyöräkerhon esittelyyn.

Merefesti järjestettiin viimeksi edellisen vuosikymmenen puolella, vuonna 2019. Kyseessä on siis 20-luvun ensimmäinen Merefesti. Tapahtuman järjestää Uudenkaupungin Yrittäjät ja se pidetään lauantaina 11.6.

Tapahtuma on kerännyt paljon osallistujia järjestäjäpuolelle.

– Mielestäni porukkaa on lähtenyt hyvin järjestämään, kertoo Uudenkaupungin Yrittäjät Ry:n hallituksen jäsen Juha-Pekka Aikola .

Aikolan mukaan Merefestissä korostuu erityisesti yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen.

– Kylän yhteinen ponnistus, hän luonnehtii tapahtumaa.

– Tosi hienoa, että jengillä on yhteisöllisyyttä.

Aikola nostaa esiin sen, että Merefestien yksi tarkoitus on saattaa entisiä ja nykyisiä kaupunkilaisia jälleen yhteen, kesäasukkaita unohtamatta.

– Juju on kerätä ihmisiä kokoon, nähdä tuttuja.

Merefestin ensimmäinen tapahtuma alkaa kello 8, jolloin aukeavat markkinat, Myllyniemen lastenpuisto ja kyläkauppapäivä. Näistä jokainen on toiminnassa kello 18 asti.

Ohjelmaa järjestetään torin ja Rauhanpuiston, Leijona-

 

puiston, Pakkahuoneen, padel-kentän ja Kaupunginlahden tienoilla.

Lapsille on luvassa muun muassa Halikoirat-aktiviteetti, keppihevosohjelmaa, nukketeatteri, kasvomaalausta, ja mahdollisuus käyttää RC-autorataa.

Kulttuurinnälkää tyydyttämään löytyy esimerkiksi ukrainalaisten tanssi- ja lauluesitys, sirkusesitys, yleisötaideteos ja laulukuoro Granger Simmonsin johdolla. Liikunnallista tekemistä löytyy ohjelmistosta varsin runsain mitoin, esimerkiksi näin MM-kullan jälkihuumaan sopiva tossulätkäturnaus torilla.

Uutena ja erityisen mielenkiintoisena ohjelmanumerona on kaupunginlahden ylitys vaijerilla.

– Se on varmasti huikea kokemus, Aikola mainitsee.

Vaijeriylitystä pääsee kokeilemaan kello 14 eteenpäin.

Merefestien nimen mukaisesti tarjolla on totta kai myös merellistä ohjelmaa. Pakkahuoneen alueella järjestetään muun muassa meripelastuksen esittely kello 10 eteenpäin. Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen merivartioston partio-veneen esittely kuitenkin peruuntui.

Puupaatei pääsee ihastelemaan 11–16, saman ajan on myös Merikeskus avoinna. Illan päättää merelliset yhteislaulut Sanna Arellin ja Elina Ukkosen säestyksellä. Aiemmin päivällä järjestetään myös Purjehdusseuran, ja lähialueen VPK-järjestöjen esittelyt.

Kaupunkien ravintoloilla saattaa olla myös omaa ohjelmaa Merefestien aikana. Padel-kenttien terassi on avoinna kello 22 asti.

Näillä näkymin Merefestien sää on miellyttävä, ainakaan sadetta ei ole näköpiirissä.

– Jos sää suosii, tästä voi tulla suksee, Aikola pohtii.

Patrick Paldanius