Merefestissä juhlan tuntua

0

Viikonloppuna järjestetty Merefesti oli energinen kesänavaus. Kahden koronavuoden ja tapahtumatauon jälkeen oli odotettavissa, että kesätapahtumat vetävät väkeä. Merefestin ihmispaljous ei siksi ollut yllätys, etenkin kun päivän kruunasi lämmin, aurinkoinen sää.

Tapahtuma oli kaikin puolin onnistunut. Uudenkaupungin yrittäjät olivat rakentaneet päivään monipuolisen ohjelman ja se selvästi houkutteli kaikenikäisiä ihmisiä. Oli mukava nähdä, miten paljon kaupungilla liikkui lapsiperheitä ja nuoria. Merefestin painopiste oli siirtynyt markkinamyynnistä tapahtumiin. Ratkaisu oli hyvä. Kun markkinakojuja oli vähemmän, ihmiset hakeutuivat paikallisiin liikkeisiin ostoksille. Eli rahaa jäi enemmän kaupunkiin.

Kaupunginlahden toisella puolella Merefesti levittäytyi skeittipuistoon, Leijonapuistoon, padelkentälle ja jopa Lokalahdentien varteen Väättäsen perunatilalle. Yleisö pääsi osallistumaan monenlaiseen tekemiseen sekä seuraamaan eri lajien otteluja. Tapahtumassa esille pääsivät myös tänne muuttaneet ukrainalaiset. Heidän huomioimisensa ohjelmistossa oli hieno ele yrittäjiltä.

Merefesti oli jälleen hyvä muistutus siitä, miten tapahtumat herättävät kaupungin eloon. Mitä pidempään ihmiset viihtyvät keskustassa, sitä enemmän liikkeisiin ja ravintoloihin saadaan myös ostosvirtaa.

Jo viikonloppuna oli nähtävissä, miten Alisenkadun katu-uudistus lisää viihtyvyyttä kaupungin keskustassa. Vaalea laatoitus saa näyttämään siltä kuin Alinenkatu olisi leventynyt. Kun kadulle tuodaan vielä ruukkuistutukset ja uudet valaisimet, piazzaltahan Alisenkatu alkaa vaikuttaa.

Ensi vuonna Merefesti voi levittäytyä myös Alisellekadulle. Mitä laajempi tapahtuma-alue on, sitä miellyttävämpi tapahtumasta muodostuu, kun ihmisillä on tilaa liikkua ja istuskella rennosti.

Teija Uitto