Mika Aaltola on Rauhantorin puhujavieras

0
Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola on tullut viimeistään tänä keväänä monelle tutuksi mediasta. Hän on kommentoinut ahkerasti muun muassa Venäjän hyökkäystä Ukrainaan.

Uudenkaupungin rauhan juhlavuoden viime kesältä siirtyneet torikahvit tarjotaan kuntalaisille kesän ensimmäisen teematorin yhteydessä ensi lauantaina 2. heinäkuuta. Juhlakahvia varataan tarjolle 2000:lle ensimmäiselle torikävijälle. Rauhantorille vieraaksi saapuu Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola .

Viime vuonna 300 vuotta täyttäneen Uudenkaupungin rauhansopimuksen juhlintaa jatketaan tänä kesänä pariinkin otteeseen, kun viime vuodelta koronarajoitusten vuoksi siirtyneitä tapahtumia päästään viimein järjestämään.

Tulevan lauantain rauhanpidot töräytetään käyntiin torilla klo 10 VPK:n soittokunnan fanfaaritrion toimesta. Rauhantorin avajaispuheen pitää rauhan juhlavuoden työryhmän puheenjohtaja Inkeri Parviainen .

Toritapahtuman musiikillisesta ohjelmasta vastaavat Kari Leino sekä Nurminen Brothers. Puoliltapäivin torilavalla kuullaan myös teemaan sopivaa runoutta Merettarien runokuoron esittämänä.

Vieraaksi torille saapuu politiikan tutkija, dosentti ja Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola. Aaltolan mietteitä rauhasta, sen merkityksestä ja maailmantilanteesta kuullaan torilavalla klo 13 alkaen.

– Etenkin tässä epävakaassa maailmantilanteessa sekä valtioiden että ihmisten välisen rauhan merkitys korostuu. Sitä mekin haluamme näillä tapahtumilla osoittaa, vaikka itse rauhan juhlavuosi onkin jo ohi, sanoo Inkeri Parviainen.

Rauhantori kahvituksineen järjestetään Uudenkaupungin torilla 2.7. klo 10–14. Tapahtumaan on vapaa pääsy.