Miksi Aliseltakadulta kaadettiin puut?

1
Alisenkadun urakka jatkuu Sepänkadun ja Liljalaaksonkadun väliselle osuudelle. Tältä kadulla näytti vielä pari viikkoa sitten.

Aliseltakadulta on katu-uudistuksen yhteydessä kaadettu puita. Yleisönosastolla on kyselty, oliko puut pakko kaataa. Miten on, kaupunginpuutarhuri Saija Peltola?

– Puitten säästäminen olisi ollut hankalaa, kun kadun alla kulkevat viemäritkin uusittiin ja siellä puitten juuristojen keskellä kaiveltiin. Puut olisivat ainakin vaurioituneet ja ehkä kuitenkin kuolleet.

– Mutta onhan se tietenkin harmillista, kun parhaassa kasvuiässä olevia puita joudutaan kaatamaan.

Tuleeko tilalle korvaavia puita?

– Ei ihan yhtä paljon, mitä kadulla on ollut, mutta ensimmäiselle osuudelle tulee neljä puuta ja seuraavalle myös neljä. Muistaakseni kadulle valittiin pallovaahteria.

– Aiemmin ihmiset valittivat, kun Alisellakadulla oli lehmuksia, joista tihkui kirvanpissaa. Nyt kun puut kaadettiin, on niitä kuitenkin kaipailtu. On mukava huomata, että ihmiset sittenkin arvostavat vihreyttä ympäristössään.

– Alisellekadulle tulee myös kukkaistutuksia sekä kukka-amppeleita. En osaa vielä sanoa, laitetaanko amppeleita vielä tänä kesänä, mutta ensi vuonna sitten viimeistään.

1 KOMMENTTI

  1. Niin, miten on liittyen tähän Alisenkadun kahden korttelivälin kivetykseen:
    Miten artikkelikuvassakin näkyvä kivirakenne kestää talven rasitteen? Lumiauran ja autojen nastarenkaat.

Kommenttien lisääminen on estetty.