Wintterin peruskiven sisälle päätösdokumentteja, peruskirja ja kolikoita

0
Atso Vainio, Mauri Kontu ja Raimo Löfstedt asettivat lieriön Wintterin peruskiven muottiin. Lieriöön oli suljettu muun muassa Wintterin perustamiskirja, tuore paikallislehti, kolikoita, Wintterin rakentamispäätös ja havainnekuvia.

Wintterin peruskiven muurausta edelsi maanantaina monitoimijakeskuksen peruskirjan lukeminen sekä peruskiveen muurattavan lieriön täyttö.
– Lieriöön suljetaan Wintterin peruskirja, tuorein Uudenkaupungin Sanomat, tällä hetkellä käytössä olevia eurokolikoita, monitoimijatalon päätösdokumentit sekä havainnekuvat ja arkkitehtipiirustukset, sivistyspalveluiden erityisasiantuntija ja tilaisuuden juontajana toiminut Inkeri Parviainen summasi.

Lieriön täyttämisestä huolehtivat kaupunginjohtaja Atso Vainio, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mauri Kontu (kesk.) ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raimo Löfstedt (kok.).

Wintterin muurattavan peruskiven sisälle laitettiin lieriö. Lieriöön oli suljettu muun muassa Wintterin perustamiskirja, tuore paikallislehti, kolikoita, Wintterin rakentamispäätös ja havainnekuvia.

Parviainen luki tilaisuudessa Wintterin peruskirjan, jossa muun muassa kerrottiin päätöksenteossa mukana olleiden viranhaltijoiden nimet sekä hankkeen etenemisen kannalta merkitykselliset päivämäärät. Parviaisen puheen lounaismurteelle tulkkasi runoilija Heli Laaksonen.
– Suljemme peruskiveen aikakoneen, joka ehkä joskus tutkitaan myöhempien sukupolvien toimesta, Parviainen totesi.

Lieriö aseteltiin huolellisesti peruskiven muotin sisälle ja ensimmäisenä muurauslaastia sen päälle heitti opetusministeri Li Andersson (vas.). Sen jälkeen oman osansa muurauksesta hoitivat niin kaupungin virkamiehet kuin rakennus- ja arkkitehtitoimiston edustajatkin. Saivatpa muutkin kutsuvieraat käydä halutessaan heittämässä lapiollisen sementtiä muottiin.

Ensimmäisenä Wintterin peruskiveä kävi muuraamassa opetusministeri Li Andersson. Hänen toimintaansa seuraavat taustalla kaupunginjohtaja Atso Vainio, kuapunginvaltuuston puheenjohtaja Mauri Kontu ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja Raimo Löfstedt.

Parviainen totesi, että Wintterin hankkeen merkitys on huomattava sekä Uudenkaupungin kaupungille että yhteiskunnallisesti. Se on valmistuessaan kunnallisten palveluidensa osalta Suomen laaja-alaisin.

– Valmiin monitoimijatalon yhteyteen syntyy runsaasti uutta aktiviteettiä ja toimintaa. Se on eräänlainen hyvinvoinnin ekosysteemi. Olkoon monitoimijatalo Wintterin rakennus tulevina vuosikymmeninä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vahva suunnannäyttäjä ja pioneeri, Parviainen summasi.

Nyt muurattava peruskivi siirretään myöhemmin Wintterin työmaalle oppimisen ja kasvun tilojen perustaa tukemaan.

– Toivomme, että tämän pohjalle rakennetaan turvallinen, elinvoimainen ja ainutlaatuinen monitoimijatalo. Toivon turvallisia työpäiviä ja hyvää yhteistyötä rakentajille sekä kaupunkilaisille malttia odottaa rakennuksen valmistumista, Parviainen tiivisti.