Poliisi toivoo malttia juhannuksen viettoon

0
Poliisi toivoo juhannuksen viettoon iloista ja rauhallista mieltä sekä varovaisuutta etenkin vesille.

Juhannuksen menoliikenteen vilkkaimmaksi ajankohdaksi ennakoidaan torstai-iltapäivää ja perjantaiaamua. Lounais-Suomessa etenkin saaristoon johtavilla teillä voi esiintyä hetkittäisiä ruuhkia.

Poliisi valvoo juhannusliikenteessä kuljettajien ajonopeuksia, ohituksia, ajoetäisyyksiä ja päihteidenkäyttöä – niin maalla kuin merellä. Juhannusliikenteeseen kannattaakin varata ylimääräistä aikaa ja etenkin malttia, muistuttaa valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja, ylikomisario Stephan Sundqvist Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

– Suunnittele matkasi ennakkoon ja lähde reissuun ilman kiirettä. Näin varmistat sujuvamman perillepääsyn, Sundqvist neuvoo.

Lämpimät kesäkelit houkuttelevat monet vesien äärelle. Poliisi toivoo varovaisuutta niin venereissuille kuin myös mökkirantaan.

– Päihteet eivät sovi vesille, olet sitten liikkeellä veneellä, vesiskootterilla tai uiden, Sundqvist toteaa.

Poliisi on läsnä ja turvaa yleistä järjestystä juhannuksena koko Lounais-Suomessa niin maaseudulla kuin taajamissa, maalla ja vesillä. Perinteisesti poliisia juhannuksena työllistävät muun muassa kotihälytys- ja häiriötehtävät. Poliisi toivoo, että tänä vuonna keskikesää juhlittaisiin rauhallisesti ja hyvällä mielellä.

– Juhannusjuhlassa on tärkeä muistaa pitää huolta niin itsestä kuin myös kaverista. Jos käsillä on vaaratilanne, pitää soittaa hätänumeroon 112, Sundqvist sanoo.