Tapahtumiajokaiseen makuun

0

Tällä viikolla siirrytään jo heinäkuun puolelle ja kuukausi on yleensä ollut pullollaan kesäisiä tapahtumia. Eikä tahti muutu tänäkään vuonna. Yksin Uudessakaupungissa on tarjolla tapahtumia käytännössä jokaiselle viikonpäivälle. On kesäteatteria, opastettuja kävelyretkiä, saaristoristeilyjä, ohjattua liikuntaa, pop up kirpputoreja, musiikkia ja vaikka mitä. Luonnollisesti myös museot ja taidegalleria palvelevat kulttuurista kiinnostuneita. Eikä tapahtumatarjonnassa ole unohdettu myöskään lapsia, heille on Uudessakaupungissa paljon ihan omaa ohjelmaa.

Kaupungissa otetaan varaslähtö tapahtumakuuhun jo ylihuomenna torstaina. Alisenkadun uutta kävelykatualuetta juhlistetaan kyseisenä päivänä katutanssien ja muun ohjelman merkeissä. Kaupunkikeskustan toimintatorstait jatkuvat tästä viikosta eteenpäin koko kesäkauden ajan ja luvassa on ohjelmaa kaiken ikäisille. Uudella tapahtumakonseptilla on tarkoitus sekä tuoda elämää keskikaupungille että tukea paikallisten kivijalkaliikkeiden toimintaedellytyksiä.

Perjantaina alkaa torikausi Kalannin keskustassa Männäisten torin merkeissä ja lauantaina Uudenkaupungin torilla aloitetaan perinteisten Tul toril-tapahtumien sarja. Tosin lauantaina on luvassa jotain erikoista, sillä torilla nautitaan viime vuonna juhlitun rauhan juhlavuoden torikahvit. Koronaepidemian takia tämäkin juhlavuodelle suunniteltu tapahtuma oli siirrettävä, mutta nyt siis kaupunki tarjoaa kakut ja kahvit parille tuhannelle torivieraalle. Kävijöitä varmaan riittää, sillä rauhan torille saadaan erittäin ajankohtainen ja tänä keväänä varmasti kaikille tutuksi television välityksellä tullut Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.

Tapahtumakuukausi jatkuu seuraavallakin viikolla isoilla yleisötapahtumilla kun luvassa on Mansikkakarnevaalit ja Pyhämaan Luodolla tuulee -tapahtuma. Näitä seuraa Karjurock ja Crusell-viikko, omaperäinen Natural High Healing festivaali ja niin edelleen.

Joten kun nyt vihdoin ja viimein voimme nauttia toistemme seurasta ilman koronan asettamia rajoituksia, niin lähdetään liikkeelle. Tavataan tuttuja ja tuntemattomia, koetaan uusia asioita.

Maija Ala-Jääski