Tul toril -teematorit käynnistyvät pian – tämän kesän uutuuutena toimintatorstait

0
Teematorien sarja käynnistyy jälleen.

Kaupungin järjestämät Tul toril -teematorit jatkuvat tämänkin kesän joka lauantai aina syyskuun ensimmäiseen viikonloppuun saakka. Toritapahtumien lisäksi kaupungissa alkaa myös uusi tapahtumasarja, toimintatorstai. Torstaisin on luvassa pöhinää keskustassa, joko torilla, uudistetulla Alisellakadulla tai Rauhanpuistossa.

Tul toril -teematorit polkaistaan käyntiin 2. heinäkuuta Rauhantorilla. Toripäivän aloittaa VPK-soittokunnan fanfaaritrio. Aloitusfanfaarin jälkeen Uudenkaupungin Rauhan työryhmän puheenjohtaja Inkeri Parviainen avaa tapahtuman.

Merettarien runokuoron lausumia runoja kuullaan lavalla puolenpäivän aikaan, ja tämän jälkeen Parviainen haastattelee torilavalla Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltolaa. Ensimmäisen teematorin musiikista vastaavat Kari Leino ja Nurminen Brothers. Viime vuodelta peruuntunut kuntalaisen Rauhan juhlavuoden kahvitus on torilla klo 10 alkaen. Kaupunki kahvittaa 2000 ensimmäistä torikävijää.

Tutut teemat toistuvat vuosittain, niin tänäkin vuonna. Nuorisotori, Crusell-tori ja seurakunnan kanssa yhteistyössä järjestettävä Lähetystori houkuttelevat satoja kävijöitä keskustaan. Taitotorilla pääsee esittelemään taitojaan karaoken parissa ja Venetsialaistorilla esittäytyvät historialliset yhdistykset. Uusia teemoja ovat Muksutori heinäkuussa ja monikulttuurinen toritapahtuma heinäkuun lopulla.

– Monikulttuurisuus näkyy kaupungissamme ja toivonkin, että mukavia kohtaamisia ja hyvien suhteiden luomista tapahtuu myös toritapahtumissa, toteaa torikoordinaattorina aloittanut Vilma Sappinen.

Toimintatorstait starttaavat 30. kesäkuuta, kun remontoitu Alinenkatu avataan. Kadun avaamista juhlistetaan katutansseilla, joiden yhteydessä päästään nauttimaan Sanna Arellin musiikista. Erilaista aktiviteettia löytyy keskustan alueelta joka torstai – tapahtumat järjestetään 30.6.-11.8.