Turku–Uki -välille lisää bussivuoroja kesäksi – Ely-keskus kilpailutti lisää liikennettä

0
Taivassalon Auto voitti Elyn kilpailutuksen ja alkaa ajaa kesävuoroja 6.6. alkaen.

Turun ja Uudenkaupungin välistä bussiliikennettä on hoitanut kaksi liikenteenharjoittajaa. Linja-autoliikenne uhkasi harveta kesäksi vain kolmeen autotehtaan linja-autovuoroon, kun J. Vainion Liikenne Oy ilmoitti huhtikuun lopussa lopettavansa liikennöinnin kannattamattomana kevätlukukauden loppuun.

Joukkoliikenteen projektipäällikkö Soile Koskela Ely-keskuksesta kertoo, että Ely-keskus käynnisti välittömästi kesäliikenteen hankinnan, jotta liikenne ei katkeaisi.

– Kesäksi ajanjaksolle 6.6.–8.8. on nyt hankittu ns. peruslinjastolle Turku–Vehmaa–Uki arkisin maanantai–perjantai kuusi vuoroa suuntaansa ja viikonloppuun lauantaille ja sunnuntaille kaksi vuoroa suuntaansa. Vuorot ovat vastaavat, mitä viime kesänä on ajettu.

Tarjouskilpailun voitti Taivassalon Auto Oy. Taivassalo Auton vuorot on lisätty Matkahuollon verkkosivuille aikatauluhakuun jo tiistaina.

Uudenkaupungin Sanomat kertoi tiistaina, miten vuoroja oli kesäksi aikatauluissa vain kolme päivittäin. Vuoroja lisättiin heti kirjoituksen jälkeen aikatauluun. Jutussa mainittiin myös, miten Turun suunnasta Uuteenkaupunkiin ei ole kesällä tavanomaisen työskentelyn (kello 8–16) mahdollistavia vuoroja.

– Tämä on valitettavasti totta. Valtion määrärahat joukkoliikenteen hankintaan ovat rajalliset ja siten valintoja joudutaan tekemään. Varsinkin nyt, kun polttoaineen hinnannousu on kasvattanut liikenteen hankintahintoja huomattavasti, Koskela myöntää.

Ely-keskus on myös käynnistänyt J. Vainion Liikenne Oy:n lakkauttaman liikenteen kilpailutuksen 9.8.2022 alkaen. Ely-keskuksen tarkoituksena on hankkia vastaavat vuorot, mitä J. Vainion Liikenne Oy on aiemmin ajanut. Uusikaupunki ja Vehmaa ovat mukana tässä hankinnassa.

– Arkiliikenteessä toki yhteydet ovat molempiin suuntiin eli työssäkäynti tavanomaisiin aikoihin onnistuu molempiin suuntiin – sekä Turkuun että Ukiin, Koskela kertoo.

Fakta


Bussivuorot Turku–Uki


Uudenkaupungin ja Turun välillä on kulkenut kaksi linjastoa:

Turku–Vehmaa–Uusikaupunki (peruslinjasto). Nämä vuorot on nyt kilpailutettu kesäksi uudestaan.

Turku–Laitila–Valmet Automotive–Uusikaupunki (Räätälöity tehtaan työvuorojen mukaan, mutta on kaikille avointa liikennettä)