Ugin nuorisossa piilee lupaavia frisbeegolfaajia

0
Oskar Jalava heittää näyttävästi ensimmäisessä rastissa.

Uudenkaupungin nuorisotoiminta järjesti heti kesäloman alkuun lasten pyynnöstä frisbeegolfpäivän Sorvakossa. Päivän idea oli tutustuttaa lapset lajiin. Nuoriso-ohjaajien lisäksi Uuteenkaupunkiin olivat rantautuneet kaksi työntekijää frisbeegolfauksen Powergrip-myymälästä Turusta, ja he näyttivät nuorille ammattilaisten kikkoja.

Päivä alkoi sillä, että Powergripin henkilökunta opetti nuorille frisbeegolfin perusteet, ja harrastavien lasten tekniikkaa hiottiin. Sitten rataa lähdettiin kiertämään. Powergripin myymäläpäällikkö Martti Hannula kertoo henkilökunnan tekevän välillä perehdytyksiä.

– Tuli mahdollisuus tulla mukaan nuorisotapahtumaan, ja Powergrip tykkää aina suuresti edistää junioritoimintaa, Hannula kertoo.

Hannula kertoo pitävänsä lajin ja sen tekniikan opettamista tärkeänä. Hän aloitti itse frisbeegolfin harjoittelun yksin, ja opastaa nuoria oikeaoppisen tekniikan pariin.

– Halusimme ohjeistaa nuoria tekniikan puolelta oikeaan suuntaan, ettei tekisi niitä virheitä mitä tein itsekin joskus. Yksin pelatessa saattaa oppia vääriä asioita. Kun annetaan mahdollisimman nopeasti suunta oikeaan tyyliin, saadaan lajiin tulevaisuuden lupauksia, Hannula selittää.

Frisbeegolfpäivälle oli ollut paljon kysyntää, mikä näkyi myös ilmoittautujien määrässä. Tapahtumassa oli 17 lasta, joka oli sopiva määrä kahdelle ohjaajalle ja kesätyöntekijälle.

11-vuotias Tuulia Turunen kertoo nähneensä ilmoituksen frisbeegolfpäivästä lehdessä. Kiinnostus lähteä mukaan tuli siitä, että hän harrastaa frisbeegolfausta silloin tällöin kavereidensa kanssa. Turunen on Sorvakon radan lisäksi kokeillut uimahallin vieressä olevaa rataa, ja kertoo pitävänsä uimahallin radasta enemmän lyhyempien kävelymatkojen vuoksi.

– Kaverit harrastivat ja pyysivät minut mukaan. Sen jälkeen olen lähtenyt mukaan melkein aina, ja on ollut ihan hauskaa. Liikunnantunneilla olen myös pelannut, Turunen selventää.