Uki on koripallokaupunki

0

Koripallo on yksi ensimmäisistä asioista, mikä tulee mieleen Uudestakaupungista. Uudenkaupungin Urheilijat ja Korihait ovat syy, miksi Uusikaupunki mainitaan syksyn ja kevään välillä useamman kerran television urheilu-uutisissa, vaikka perinteisiä tuloskertauksia ei enää niin paljon harrastetakaan. Niin on ollut jo yli 30 vuotta.

Kesällä koripallo katoaa uutisista ja samalla monen mielestä. Siihen on kuitenkin tullut viime vuosina muutos, kun seurat ovat ymmärtäneet, että näkyvillä pitää olla jatkuvasti.

Sosiaalisessa mediassa seurat – Korihait mukaan lukien – muistuttavat olemassaolostaan pitkin vuotta. Myös perinteisessä mediassa ja kadunvarsimainoksissa tuodaan esille, että Uusikaupunki on koripallokaupunki.

Bojan Sarcevicin kuvalla varustettu taulu herättää ohikulkijan huomion. Merefestien yhteydessä puolestaan pelattiin katukorista ja tunnelma oli korkealla.

Korihaiden tämän viikon kaksi pelaajajulkistusta ovat merkki siitä, että kesän jälkeen tulee syksy ja uusi kausi. Tapa, jolla urheiluseurat nykyisin julkaisevat joukkuettaan on keino pysyä julkisuudessa.

Keskiviikkona Korihait kertoi Trey Niemen sopimuksesta ja saman tiedotteen lopussa luvattiin uusia uutisia jo samalle viikolle. Takamiesosaston täydentävän Joni Herralan sopimuksen kohdalla luvattiin, että uusia sopimuksia on luvassa jo ensi viikolla.

Joukkueen kannattajilla säilyy jännitys, kun pohditaan kuka sieltä seuraavaksi tulee ja onko tämän kauden joukkueella aito mahdollisuus menestyä.

Nykypäivän kannattajat myös vaativat, että ”oma seura” pysyy pinnalla jatkuvasti.

Korihait on toistaiseksi julkaissut kahdeksan pelaajan ja päävalmentajan sopimukset. Koossa on nyt hyvä kotimainen osasto, jonka päälle tarvitaan pisteitä tekeviä pelaajia.

Koska joukkueen budjetti on yksi Korisliigan pienemmistä, ovat menestysmahdollisuudet jälleen paljon kiinni ulkomaalaisvahvistusten onnistumisessa.

Uusia uutisia on siis luvassa vielä paljon ennen kauden alkua.

Risto-Matti Kärki