Ukikyydin muutokset pian voimaan – Lippujen hinta nousee, palvelualue laajenee

0
Ukikyydin kohtalo on puhuttanut kaupungissa tänä syksynä.

Ukikyydin toisen vaiheen pilotti alkaa ensi maanantaina. Silloin voimaan astuvat Uudenkaupungin valtuuston kesäkuun puolivälissä päättämät muutokset. Maanantaista alkaen lippujen hinta nousee ja palvelualue laajenee. Ukikyydin toisen vaiheen pilotti jatkuu joulukuun alkuun saakka.

Kertalipun hinta on jatkossa aikuisilta viisi euroa ja 7–16-vuotiailta lapsilta kaksi euroa. Alle 7-vuotiaat lapset kulkevat maksutta, mutta heille on kuitenkin varattava paikka.

Uudenkaupungin keskustan taajama-alueen lisäksi Ukikyyti kulkee jatkossa myös Kalannin taajama-alueella. Kyyti on laajentunut myös Sundholman alueelle. Ukikyydin voi jatkossa tilata esimerkiksi Rairannan leirintäalueelle tai käydä keskustasta uimassa Lautveden saunalla.

Kaupunki seuraa Kalannin laajennuksen osalta, miten hyvin kahden auton kyytikapasiteetti riittää. Matkahuollon kehityspäällikön Johanna Taskisen mukaan tarkoituksena on seurata myös, millainen kysyntä Ukikyydillä on kesällä ja miten matkailijat ottavat palvelun vastaan.

Ukikyydin voi tilata jatkossa sovelluksella myös niin, että maksu suoritetaan vasta autossa. Tilausta ja auton saapumista voi silloin seurata älypuhelimelta, ilman, että maksuvälinettä on liitetty sovellukseen. Lipun oston sijaan sovellukseen tehdään paikkavaraus.

Ukikyyti tilataan osoitteesta osoitteeseen palvelualueen sisällä. Sovellus tai asiakaspalvelija kertoo oikean noutopisteen. Noutopisteitä on lisätty eniten keskustan alueelle, jolloin asiakkaan on yleensä käveltävä lyhyt matka esimerkiksi läheiseen kadunkulmaan.

Apuvälineen, kuten rollaattorin tai pyörätuolin, kanssa matkustaville taataan mahdollisuuksien mukaan nouto ovelta pyydettäessä. Apuväline ja osoite pitää mainita viestissä kuljettajalle, kun on tekemässä tilausta.

Tekstiä muutettu 1.7. klo 11.59: poistettu virheellinen osuus kahden tunnin mobiililipusta.