Ukilaissyntyinen Jere Pensikkala Turun Taiteen talon toimitusjohtajaksi

0
Viimeiset neljä vuotta Jere Pensikkala on toiminut Kansallisoopperan tuotantopäällikkönä. Syyskuussa hän aloittaa Turun Taiteiden talon toimitusjohtajana.

Uudessakaupungissa syntynyt Jere Pensikkala on valittu Turun Taiteen talo Oy:n ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi. Nykyisin Turussa asuva Pensikkala aloittaa toimitusjohtajana syyskuussa. Taiteen talo sijoittuu Turussa Rettigin vanhaan tupakkatehtaaseen.

Taiteen taloon on tulossa taide- ja kulttuuritoimijoita, alan yrittäjiä sekä galleria- ja kahvilatoimintaa. Talossa on myös työhuoneita Suomen Taiteilijaseuran Ateljeesäätiön taiteilijoita varten. Turun kaupunki vastaa Turun Taiteen talo Oy:n toiminnasta.

Viimeiset neljä vuotta Pensikkala on toiminut Kansallisoopperan tuotantopäällikkönä. Sitä ennen hän työskenteli Turun kaupunginteatterissa. Pensikkala toimi tuotantokoordinaattorina Turun kulttuuripääkaupunkihankkeessa vuosina 2008–2012.

Pensikkala on suorittanut Humanistisessa ammattikorkeakoulussa kulttuurituotannon ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Hän on myös valmistunut taiteen tuottajaksi ja medianomiksi Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta.