Uki antaa tahdonilmaisun Suomen Lähijunat Oy:lle henkilöjunaliikenteen käynnistämisestä

0
Suomen Lähijunat Oy:ssa on laskettu, että jos juna lähtee Turusta kello 7.02, Mynämäessä se on 7.30 ja Uudenkaupungin keskustassa tasan kahdeksalta.

Maanantaina kokoontuva kaupunginhallitus käsittelee henkilöjunaliikenteen edistämisasiaa. Kaupunki haluaa myötävaikuttaa siihen, että Suomen Lähijunat Oy:llä on edellytykset aloittaa toimintansa ja saada tarvittavat junat kunnostetuksi ja liikennekäyttöön.

Kaupungin tavoite on saada seudullinen lähijunaliikenne käyntiin mahdollisimman pian eli käytännössä silloin, kun Uudenkaupungin radan perusparannus valmistuu. Kaupunki lupaa tehdä omasta puolestaan kaiken mahdollisen, jotta radalle saadaan lähijunaliikenteen tarvitsemat laiturit siihen mennessä, kun junaliikenne voi alkaa.

Suomen Lähijunat Oy on pyytänyt radan vaikutusalueen kuntia ottamaan kantaa maankäytön ja liikennejärjestelmän kehittämiseen. Yleisenä tavoitteena yrityksellä on, että kunnat tekisivät omalta osaltaan tarvittavat toimet ja linjaukset, joita lähijunaliikenteen aloittaminen edellyttäisi.

Maanantain kaupunginhallituksen päätösehdotuksena on, että se antaisi mainitut asiat sisältävän tahdonilmaisun Suomen Lähijunat Oy:lle ja sitoutuisi edistämään henkilöjunaliikenteen käynnistämistä Turku–Uusikaupunki-radalla.