Uusikaupunkilaisnuorten oma lyhyelokuva saa ensi-iltansa torstaina

0
Onni suosii rohkeaa lyhytelokuvan ensi-ilta nähdään totstaina kulttuurikeskus Crusellissa.

Tämän viikon torstaina Uudenkaupungin Open Stage -tapahtuman yhteydessä nähdään myös elokuvakulttuuria, kun ”Onnetar suosii rohkeaa” lyhytelokuva saa ensi-iltansa. Elokuvan teosta ovat vastanneet kuusi uusikaupunkilaista nuorta aikuista.

Nuorilla ei alunperin ollut aikomusta tehdä elokuvaa, vaan kaikki lähti liikkeelle kaverusten Eetun ja Mikan kiinnostuksesta videoiden editointiin.

– Olimme Väiskissä nuorten työpajalla ja puhuimme siitä miten siistiä olisi oppia videoiden editointia. Vähitellen puheisiin tuli mukaan myös videoiden kuvaaminen ja kohta pohdimmekin kokonaisen elokuvan tekemistä, muistelevat Eetu ja Mika.

Käsikirjoitusta varten he pyysivät apuun työpajalta tutun Jonnan.

– Jonna on kiinnostunut kauhuelokuvista ja minä taas tykkään pelata kauhupelejä, joten genren valinta oli aika selvä alusta alkaen, kertoi Mika.

Pian tiimiin liittyivät myös Saana ja Jolanda.

– Kaikki heittelivät ilmaan ideoita ja yhdessä niitä sitten käytiin läpi ja valittiin mielestämme ne toimivimmat, kuvaili Saana.

Käsikirjoitus tosin viilattiin vielä kuvausten alettua, käytännössä viimeiseen kuvauspäivään asti.

Elokuva kertoo joukosta nuoria, jotka ovat matkalla bileisiin, mutta matkalla tapahtuu jotain joka muuttaa kaiken. Käsikirjoituksen lisäksi nuoret myös opettelivat itse kuvaamaan ja he kaikki myös näyttelevät elokuvassa.

– Eihän meille kellään ollut näyttelemisestä mitään kokemusta, mutta Myllymäen Lea piti meille lyhyen kurssin näyttelemisen perusteista. Ja muutenkin saimme valtavan paljon apua. Etsivää nuorisotyötä tekevät Marko Laihinen ja Titta Brunou auttoivat monessa asiassa, samoin kulttuuritoimesta Joni Pietiläinen. Sen tämä projekti opettikin meille, että jos jotain oikeasti haluaa tehdä, niin kaikki on mahdollista. Jopa elokuvan tekeminen nollabudjetilla ilman mitään kokemusta, tiivisti Mika

Elokuvaa kuvattiin eri puolilla Uuttakaupunkia. Tarvittava autiotalo löytyi Pyhärannan puolelta.

– Elokuvan teossa on muuten kaikkein pahinta hyttyset ja erityisesti hyttysiä täynnä oleva metsä.

Loimaalle media-alaa opiskelemaan lähteneet Eetu ja Mika ovat yhdessä leikanneet elokuvan valmiiksi, muut mukana projektissa olleet nuoret näkevät valmiin leffan vasta torstain ensi-illassa.

– Kokemus oli todella hieno ja meillä oli yhdessä valtavan hauskaa. Näytteleminen oli niin kivaa että varmasti lähden uudelleen mukaan johonkin elokuvaprojektiin jos pyydetään, totesi Jonna.

– Ja elokuvassa on se hyvä puoli että jos unohti vuorosanat tai sähläsi jotain muuta niin kohtaus oli aina mahdollista ottaa uudelleen. Yllättävän nopeasti sitä myös unohti koko kameran olemassaolon vaikka en yleensä tykkää olla edes valokuvissa, lisäsi Saana.

Uudenkaupungin etsivä nuorisotyö siis esittää lyhytelokuvan ”Onnetar suosii rohkeaa” 9.6. klo 18 kulttuurikeskus Crusellissa pidettävässä Open Stage tapahtumassa. Elokuvaa ei suositella alle 12 vuotiaille.