Vahterus rekrytoi Romaniasta ja Portugalista– Uusien työntekijöiden osaaminen varmistetaan hitsauskokeella

0
Vahteruksen suunnittelemia ja valmistamia levylämmönsiirtimiä käytetään yli 50 maassa energia-, prosessi ja kemianteollisuuden sekä kylmätekniikan sovelluksissa.

Levylämmönsiirtimiä valmistava Vahterus Oy rekrytoi tämän kesän aikana kymmenen metallialan osaajaa Portugalista ja Romaniasta. Työpaikat ovat haettavissa heinäkuun puoliväliin asti. Yrityksen tavoitteena on, että uudet työntekijät aloittaisivat Vahteruksella syyskuun aikana.

Vahterus tekee rekrytoinnissa yhteistyötä Länsirannikon koulutus Oy Winnovan ja Varsinais-Suomen TE-toimiston eurooppalaisen työvoiman liikkuvuuden Eures-asiantuntijoiden kanssa.

– Suuntaamme Portugaliin ja Romaniaan, koska emme ole löytäneet Suomesta sopivia työntekijöitä. Winnova on hoitanut rekrytointikoulutustamme jo pitkään, mutta viime aikoina heidän koulutukseenkaan ei ole saatu tarvittavia hakijoita kotimaasta. Maat valikoituivat täysin Winnovan suosituksen perusteella, Vahteruksen tuotantojohtaja Matti Kontu kertoo.

Kontun mukaan Vahteruksella on käynnissä jatkuva rekrytointi metallialan osaajille. Tämä on ensimmäinen kerta, kun yritys suuntaa rekrytointinsa suoraan ulkomaille.

Vahteruksen uusilta Portugalista ja Romaniasta saapuvilta hitsaajilta toivotaan 1–5 vuoden työkokemusta hitsaajana toimimisesta, mutta hitsauskokemus ei ole välttämätön. Kielellisesti hakijoilla on oltava riittävää englannin kielen taito. Ennen sopimuksen tekoa työntekijän osaaminen ja oppimiskyvyn taso varmistetaan vielä hitsauskokeella.

– Hakijat siis tekevät Winnovassa tiettyjä hitsauskokeita osoittaakseen taitonsa ja oppimispotentiaalinsa. Winnova, Vahterus ja TE-toimisto hoitavat heidän hitsauskoematkastaan aiheutuneet kulut, Kontu sanoo.

Kontun mukaan Vahteruksen tavoitteena on etsiä työvoimaa, joka muuttaisi perheineen vakituisesti Suomeen.

– Autamme heitä kaikessa, missä voimme, mutta ei meillä yrityksenä ole heille tarjota asuntoja. Tässä tarvitaan varmasti jossain vaiheessa Uudenkaupungin tai muiden kaupunkien apua, Kontu lisää.

Kontu toteaa, että yleisesti kasvaneen kysynnän johdosta erityisesti eri tyyppisten metalliosaajien tarve Vahteruksella on suuri.

– Ja kaikki eri rekrytointivaihtoehdot on nyt otettava valikoimiin ja testattava niiden toimivuus meidän tarpeisiin, hän summaa.