Wintteri yhä kolme viikkoa aikataulua edellä – Peruskiven muuraus ensi viikolla

0
Wintterin työmaalla edetään yhä noin kolme viikkoa edellä aikataulua. Aikapuskuri on tarpeen, jos esimerkiksi materiaalitoimituksissa tulee viivästyksiä.

Wintterin työmaa etenee yhä aikataulutettua nopeammin. Kallion louhintatyöt, maanrakennustyöt, monitoimihallin ja uimahallin anturoiden muotti-, raudoitus- ja betonityöt ovat keskimäärin kolme viikkoa aikataulusta edellä.

Purkutöihin liittyvät kuormakuljetukset ovat päättymässä. Tällä hetkellä työmaalla on alkamassa oppimisen tilojen perustusten rakentaminen sekä perusmuurien muotti- ja raudoitustyöt.

– Myös väestönsuojien seinien muotti- ja raudoitustyöt sekä uimahallin pohjaviemäreiden rakentaminen ovat alkamassa, Uudenkaupungin tekninen johtaja Jari Nikkari kertoi maanantain valtuustokatsauksessaan.

Pohitullin palloiluhallin alla olevien nykyisten väestönsuojelutilojen hätäpoistumistunnelia on tarkoitus korottaa kahdella metrillä, jotta se yltäisi maanpinnan yläpuolelle. Tämä on ylimääräistä työtä, jota ei ole laskettu mukaan Wintterin alkuperäiseen urakkaan.

– Hankintasopimuksen yhteydessä on sovittu lisä- ja muutostöiksi parven laajennus ja hulevesien viivytys. Näistä tulee lisäkustannuksia vajaat 198 000 euroa, Nikkari lisäsi.

Muita kustannuksia on tullut muun muassa kaukolämpöliittymästä, kivihiilipikisivelyn löytymisestä sekä asbestibetonista.

– Näistä on syntynyt lisäkustannuksia hieman vajaat 150 000 euroa. Kivihiilipiki kyettiin käsittelemään Munaistenmetsän alueella, mutta asbestibetoni piti kuljettaa Forssaan käsiteltäväksi, Nikkari summasi.

Ensi viikon maanantaina 20.6. on Wintterin peruskiven muuraus. Paikalle saapuu opetusministeri Li Andersson (vas.). Tilaisuus ei ole avoin yleisölle.