Anna Erikssonin W-elokuva ensi-iltaan syksyllä

0
Anna Erikssonin ensimmäinen elokuva kantoi nimeä M, se sai ensi-iltansa vuonna 2018.

Uudessakaupungissa asuvan taiteilijan Anna Erikssonin uusi W-elokuva on valittu arvostetuille Locarnon elokuvajuhlille, jossa se saa maailmanensi-iltansa. W saa Suomen ensi-iltansa syyskuussa Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin historian ensimmäisenä Next Level -gaalaelokuvana.

– W on täydellinen valinta Next Level -gaalaelokuvaksi, koska se on poikkeuksellisen vahva kotimainen teos. Next Level -sarja esittelee elokuvia, jotka haastavat perinteiset elokuvalliset kerronta- ja kuvaustavat, rikkovat tavanomaisia kaavoja ja normeja ja tarjoavat katsojalle unenomaisia maailmoja, Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin taiteellinen johtaja Pekka Lanerva kertoo.

Eriksson itse luonnehtii W-elokuvaansa yhdeksi tämän vuoden merkittävimmistä eurooppalaisista elokuvista.

– Se on ultramoderni teos, joka on tehty elokuvan rakastajille, jotka haluavat kokea jotain uutta. Suomen ensi-ilta R&A:ssa on minulle henkilökohtaisesti hyvin merkittävä asia. Elokuvafestarit ovat juuri se paikka, missä ihmisille pitää tarjota tajunnanräjäyttäviä kokemuksia, Eriksson sanoo.

W:n Suomen teatteriensi-ilta on 23. syyskuuta.