Crusell Open kilpailtiin vaihtelevissa olosuhteissa

0
Timo Tamminen ja Jouko Peräaho viettivät keskiviikon Uudenkaupungin golfkentällä B.H. Crusell Open -kilpailussa.

Puolipilvinen, tuulinen ja kuurosateiden sävyttämä keskiviikkoaamupäivä Uudenkaupungin golfkentällä. Ei aivan ihanteellinen golfsää mutta parempi, mitä alkuviikon muina päivinä on ollut. Crusell-viikon hengessä järjestetty B.H. Crusell Open -golfkilpailu täytti golfkentän kilpailijoista, vaikka keli olikin heinäkuulle kolea.

– Kyllähän kaikki toivovat aurinkoa, mutta golfaajat tiedostavat keliolosuhteet ja varautuvat riittävin varustein, kilpailun johtaja Alex Frimodig huomautti.

Perinteiseen Crusell-viikon teemakisaan ilmoittautui tänä vuonna 39 kilpailijaa. Suurin osa kilpailijoista oli paikallisia jäseniä, mutta myös kauempaakin oli tultu kilpailemaan. Kisa oli muuten aivan tavallinen viikkokisa, jossa kilpaillaan yksilönä, mutta ajankohta oli tavanomaisesta viikkokisasta poikkeava.

– Keskiviikko on aika harvinainen kilpailupäivä. Yleensä kilpailut sijoittuvat viikonlopuille, Frimodig kertoi.

Crusell-teemaa kilpailuun toivat palkinnot. Sarjojen kolme parasta palkittiin lahjakorteilla, konserttilipuilla sekä t-paidoilla. Frimodig totesi, että tavallisesti golfkisoja sponsoroi aina jokin taho, joka lahjoittaa palkinnot.

Uudenkaupungin Golfklubin kilpailutoimikunnassa mukana oleva Frimodig toimi kilpailun johtajana. Kilpailun aikana hän oli ensimmäisen väylän alussa lähettämässä kilpailijoita matkaan ja kertoi heille säännöistä sekä huomioista radalla. Johtajan tehtävät koko golfkilpailun ympärillä ovat monipuolisia.

– Kisaa ennen teen lähtölistat, selvitän tasoitukset, tarkistan tiipaikat sekä hyväksyn säännöt. Kilpailun aikana seuraan myös tuloksen laskentaa, järjestelmien toimivuutta ja yleisesti kilpailun sujuvuutta. Kilpailun jälkeen lasken tulokset ja ilmoitan voittajat, Frimodig luetteli.

Pienessä kuurosateessa lähtölupaa olivat odottamassa UGK:n jäsenet Jouko Peräaho ja Timo Tamminen. Molemmilla on takana yli 20 vuoden kokemus golfin harrastamisesta. Kummallakaan ei ollut erityistä syytä tulla nimenomaan B.H. Crusell Openiin, mutta loma-aika mahdollistaa hyvin golfin harrastamisen.

– Tämä sopi hyvin aikatauluun. Kesäloma on käynnissä, niin mikäs tässä on pelaillessa, Tamminen totesi.

– Toivottavasti tulee hauska päivä ja nautitaan kisaamisesta. Toivon mukaan ei sataisi paljoa, Peräaho päätti ennen kuin herrat lähtivät radalle.