Dramatiikkaa Karjurockin päätöspäivässä

0
Rust N´Rage saatiin nopeasti Karjurockin lavalle. Laulusolisti Vincen johdolla porilaiskvartetti otti homman haltuun.

Tämän kesän Karjurock huipentui lauantaina Kaija Koon ja Haloo Helsingin! esityksiin. Näitä ennen koettiin Nopperlassa kuitenkin jotain käsittämätöntä, sillä brittiläinen bändilegenda Status Quo, jonka piti nousta lavalle lauantaina kello 20.45, oli pakannut kamansa ja miehistönsä bussiin ja huristellut teille tietämättömille. Tapaus nousi valtakunnalliseksi uutisaiheeksi.

Arvata saattaa, että Status Quon päätös häipyä ennen keikkaa pois festaripaikalta ei kaikkia yleisössä miellyttänyt. Vihaisia ihmisiä käveli toimittajaa vastaan, kun hänkin oli ajoittanut juttukeikkansa juuri niihin aikoihin, kun Status Quon piti nousta lavalle.

– Status Quo on peruttu! Ajoin vartavasten Raumalta tänne ja maksoin yli kuudenkympin lipun heidät nähdäkseni. Nyt lähden Raumalle takaisin. Nämä festarit olivat osaltani tässä, puhisi Timo Nissinen .

Pettynyt mies istui myös festarin anniskelualueella vedellen tupakkaa.

– Minulla on yli kuusikymmentä Status Quon -levyä kotona. Kyllä nyt suorastaan harmittaa. Olisihan se ollut hienoa nähdä heidän keikka, huokaili Pauli Tirkkonen .

– Minusta tämä oli bändiltä aika törkeä temppu. Tulin nimenomaan kuuntelemaan Status Quoa. Onneksi sentään näin torstaina Uriah Heepin, joka soitti vielä niitä vanhoja hittejäänkin. Se oli todella kova, lohdutteli Tirkonen itseään.

Tirkkosen vieressä istunut lokalahtelainen Lefa Engblom oli niin sanotusti kotikentällään.

– Ihan hyvän fiiliksen takia tulin tänne katsomaan meininkiä, Engblom totesi.

– Hienoa että täälläkin jotain tapahtuu. Karjurock on hieno tapahtuma.

Samaisella penkillä istuskeli myös alkujaan laitilalainen ja nykyään Turussa asuva Berit Rosengren .

– Olen ensimmäistä ehtoota täällä ja ensimmäistä kertaa yleensäkin Karjurockissa. Odotan tässä Haloo Helsingin! esiintymistä.

Status Quoa oli saatu pikahälytyksellä paikkaamaan porilainen melodista hard rockia paiskonut Rust N’ Rage. Vaikka paikka oli varmasti jännittävä ja epäkiitollinen, sai energinen nelikko ainakin osan yleisöstä innostumaan.

Yleisöstä löytyi myös yhtyeen faneja. Pertti Koivula , Viivi ja Santeri Saari , Jenni ja Juho Veilamo , Henna Siimes ja Joona Virtanen olivat tulleet suosikkiaan kannustamaan Porista, Turusta ja Tampereelta.

– Kuulostaa ehdottoman hyvältä. Kaverit tulivat tänne tosi nopealla varoitusajalla ja nyt on hienoa nähdä heidät täällä isolla lavalla, iloitsi porilainen Koivula.

Ari Anteroinen